Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Το Μαυρομμάτι... αυτόνομη πολιτεία!!

Είδαμε κι αν είδαμε - και τι δεν ακούσαμε για τους νέους "καλλικρατικούς" δήμους, για το πόσοι θα είναι, για το πού θα φτάνουν τα όριά τους, για το ποια θα είναι η έδρα τους, κ.λπ.
Είδαμε τους βουλευτές να συναγωνίζονται ποιος θα "χαϊδέψει τα αυτιά" του κοσμάκη και κυρίως των νυν αιρετών, σε μια προσπάθεια (για ποιο άλλο λόγο άραγε, παρά μόνο)για να τους έχουν στο τσεπάκι τους για τις επόμενες βουλευτικές! Δηλαδή... "το'να χέρι νύβει τ' άλλο και τα δυο το πρόσωπο"!!
(Μ' αυτά και με κείνα καταντήσαμε την Ελλάδα όπως είναι σήμερα: Άθλια)

Αφού λοιπόν όλοι οι βουλευτές πλειοδότησαν για τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα των "οκτώ" δήμων στο νομό Καρδίτσας, έρχεται η γνωστή και μη εξαιρετέα Ασημίνα Σκόνδρα και ζητάει ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ: Να αυτονομηθεί το Μαυρομμάτι από το δήμο Μουζακίου και να γίνει ξεχωριστός δήμος "Γεωργίου Καραϊσκάκη"!!!
"Για να ακούγεται και να μνημονεύεται συνεχώς ο ήρωας" επιμένει η αγαπητή κ. Σκόνδρα, η οποία (πασίγνωστο είναι) "όπου γάμος και χαρά η Ασημίνα πρώτη"! Γι' αυτό και μόνο αυτή, μπορούσε να προωθήσει στον Τύπο ένα τέτοια θέμα - αίτημα των ακραίων εθνικιστών του Μαυρομματίου (γνωστοί κι αυτοί και μη εξαιρετέοι).
[[Είναι αυτοί οι εθνικιστικοί κύκλοι της γενέτειρας του ήρωα, που κάποτε θίχτηκαν επειδή ένα άλλο χωριό, στην ορεινή Άρτα, τόλμησε να διεκδικήσει τον Καραϊσκάκη για δικό του "παιδί".
Και δεν είχαν την ψυχραιμία -και το νου βεβαίως- να σκεφτούν ότι ο ήρωας Καραϊσκάκης ανήκει πλέον στην ελληνική Ιστορία, η οποία -εκτός των άλλων- έγραψε πως "της Καλογριάς ο γιος" γεννήθηκε στη Σπηλιά, πάνω από το Μαυρομμάτι. Και κανείς δεν θα τον πάρει από εκεί. Τέλος πάντων!!]]

Φτάσανε λοιπόν διάφοροι γραφικοί να λένε και να γράφουν διάφορες μακακίες, για να έχουν πέραση σε όσους αρέσκονται να νιώθουν σημαντικοί ή για να βρίσκονται στην επικαιρότητα γενικώς.
Τέτοιες περιπτώσεις πρέπει κάποιος να τις αντιμετωπίζει μόνο γελώντας.
Αν και πολλές φορές, τέτοιες αστείες προτάσεις γίνονται επικίνδυνες πραγματικότητες...
Ας απευχηθούμε να συμβεί κάτι τέτοιο και ας ευχηθούμε τα καλύτερα για την Ασημίνα. Πάντα επιτυχίες και... καλούς αγώνες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου