Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Συντήρηση αρδευτικών τάφρων - Πού είναι οι ΤΟΕΒ;;;

Συνεχίζονται από τη Νομαρχία τα έργα συντήρησης αρδευτικών τάφρων…


Εργασίες σε τάφρους έγιναν και γίνονται σε αγροκτήματα των δήμων Καρδίτσας, Μητρόπολης, Κάμπου, Σελλάνων, Παλαμά, Σοφάδων και Ταμασίου, εξυπηρετούν δε την στράγγιση και την άρδευση συνολικής έκτασης 70.000 στρεμμάτων.

Τα έργα καθαρισμού των στραγγιστικών και αρδευτικών συλλεκτήρων και τάφρων (καναλιών) είναι εγγειοβελτιωτικά έργα άμεσης και πολλαπλής ωφέλειας για τον αγρότη διότι:

Α) Διευκολύνουν την αποστράγγιση των χωραφιών με την ταχύτερη απομάκρυνση των πλεοναζόντων πλημμυρικών νερών στις περιπτώσεις των εντόνων βροχοπτώσεων, δηλαδή στην ουσία λειτουργούν σαν αντιπλημμυρικά έργα. Η γρήγορη απομάκρυνση των πλεοναζόντων πλημμυρικών μερών εξυγιαίνει τα εδάφη και επιτυγχάνεται έτσι η έγκαιρη εκτέλεση των όλων των καλλιεργητικών εργασιών (άροση, σπορά, σβαρνίσματα, λίπανση κ.ο.κ).

Β) Διευκολύνουν την άρδευση διότι χρησιμοποιούνται οι ποταμοί, οι συλλεκτήρες και οι αποστραγγιστικοί τάφροι σαν αγωγοί μεταφοράς του νερού για την άρδευση των περιοχών εκτός των οργανωμένων αρδευτικών δικτύων που είναι το αρδευτικό δίκτυο Ταυρωπού και το κλειστό αρδευτικό δίκτυο του Σμοκόβου.

Γ) Αξιοποιούν τους επιφανειακούς υδάτινους πόρους είτε πρόκειται για τα φυσικά τρεχούμενα νερά την άνοιξη, είτε για τα νερά των ταμιευτήρων (Ν. Πλαστήρα και Σμοκόβου) που παροχετεύονται οργανωμένα εκτός των θεσμοθετημένων αγροτικών δικτύων στο πλέγμα των ποταμών και συλλεκτήρων του νομού μας

Κλιμάκιο της Νομαρχίας, από το νομάρχη Φώτη Αλεξάκο και τους αρμόδιους αντινομάρχες Κώστα Τέλιο και Δέσποινα Μανασή, επισκέφτηκε επί τόπου έργα καθαρισμού στραγγιστικών και αρδευτικών τάφρων στο Σταυρό, Άγιο Βησσάριο, Καππαδοκικό, Γεφύρια και Γραμματικό.

Τέλος, ο νομάρχης έκανε και σχετικές δηλώσεις!...


Ατέλειωτες επισκέψεις, δεξιά κι αριστερά. Μια δύο τρεις… χίλιες τρεις, επισκέψεις σε κάθε έργο, αφού πρόσφατα (μετά φωτογραφικών φακών και δηλώσεων) πάλι έγιναν επισκέψεις σε αρδευτικούς τάφρους!!

Θα μου πείτε, εκλογές έρχονται, ξαναμαζεύουν ψήφους. Με φειδώ, όμως κύριοι, βλάκες δεν είμαστε. Ξεχωρίζουμε τις επισκέψεις ουσίας, από εκείνες που γίνονται για τις φωτογραφίες!!


«Στοχεύουμε να διευκολύνουμε τον αγρότη στη δουλειά του, να μειώσουμε το κόστος παραγωγής, καλύπτοντας από τους σχετικά λίγους ίδιους πόρους μας μέρος της υποχρέωσης της πολιτείας η οποία οφείλει να διαθέτει τις αναγκαίες πιστώσεις, από τους προϋπολογισμούς των αρμοδίων κεντρικών υπηρεσιών (υπουργείων), για τις αγροτικές υποδομές», δήλωσε ο νομάρχης κ. Αλεξάκος.


Το ξέρουμε κ. νομάρχα!!! Ενδιαφέρεστε για τον αγρότη, για να …ενδιαφερθεί κι αυτός για σας …λίαν προσεχώς! Αλλά, έτσι είναι αυτά!!

Το θέμα είναι ότι ΠΡΕΠΕΙ να ενδιαφέρεστε, γι’ αυτό και βρίσκεστε σ’ αυτή τη θέση: Για να ενδιαφέρεστε για τον αγρότη, για τον πολίτη, για τον κάθε πολίτη.


Είπε ακόμα ο κ. Αλεξάκος:

«Ειδικότερα τα έργα καθαρισμού των στραγγιστικών και αρδευτικών καναλιών, ως και οι συμπληρωματικές σε αυτά παρεμβάσεις είναι έργα ουσίας αναπληρώνοντας κατά ένα ποσοστό τα έργα που εκτελούσαν σε ευρεία κλίμακα οι Υπηρεσίες Εγγείων Βελτιώσεων με το δικό τους μηχανικό εξοπλισμό και με πολλαπλάσιο προϋπολογισμό ετησίως».


Πάρα πολύ ωραία!!!

Και εμείς αναρωτιόμαστε: Πού είναι οι ΤΟΕΒ;; Τι δουλειά κάνουν αυτοί οι οργανισμοί πλέον;;;

Μήπως υπάρχουν μόνο και μόνο για να μαζεύουν κάθε φθινόπωρο λεφτά (για εργασίες που δεν έκαναν!) για να πληρώνονται οι πολυάριθμοι υπάλληλοί τους;;

Μπορεί να μας απαντήσει κάποιος;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου