Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Καθυστερήσεις…


Μπορεί ο Αύγουστος να βγαίνει σε μια βδομάδα, αλλά ακόμα να αποφασίσει το ΠΑΣΟΚ ποιον θα κατεβάσει για περιφερειάρχη στη Θεσσαλία (και στις υπόλοιπες φυσικά περιφέρειες). Οι καθυστερήσεις μπορεί να φαίνονται αδικαιολόγητες, αλλά δεν είναι έτσι, καθώς τα προβλήματα δεν είναι λίγα στο κυβερνητικό κόμμα.

Ο Κώστας Αγοραστός (χρίσμα από ΝΔ) και ο Βαγγέλης Μπούτας (κομματική υποψηφιότητα του ΚΚΕ) είναι οι μόνες μέχρι στιγμής υποψηφιότητες και ήδη «αλωνίζουν» τους τέσσερις νομούς της περιφέρειας.

Για το ΠΑΣΟΚ οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι το χρίσμα θα δοθεί σε Λαρισαίο («παίζουν» οι βουλευτές Νασιώκας και Έξαρχος, αν δεν καταλήξουν στον Φώτη Χατζημιχάλη. Μάλλον έχει απομακρυνθεί η πιθανότητα της υποψηφιότητας είτε του νομάρχη Μαγνησίας Απ. Παπατόλια είτε του νομάρχη Καρδίτσας Φ. Αλεξάκου, οπότε οι σημερινοί νομάρχες θα παραμείνουν στη θέση τους ως αντιπεριφερειάρχες (αν το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές).

Τα υπόλοιπα κόμματα, δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα τίποτα για την περιφέρεια Θεσσαλίας. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τις συζητήσεις και μάλλον αρχές Σεπτέμβρη θα προβεί σε ανακοινώσεις. Ασφαλείς πληροφορίες λένε πως υπάρχουν επαφές με ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Οικολόγους Πράσινους και Δημοκρατική Αριστερά για κοινή κάθοδο. Το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, που πέρσι είχε φέρει ένα καλό ποσοστό στη Θεσσαλία, αναζητεί υποψήφιο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου