Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Διακήρυξη Μπάμπη Παπαδόπουλου








Η εκλογική ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ της δημοτικής παράταξης του υποψηφίου δημάρχου Σοφάδων Μπάμπη Παπαδό- πουλου, δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο το Σάββατο 28 Αυγούστου.
Τη Διακήρυξη, τη μεταφέραμε εδώ, από τη σελίδα του Babis Papadopoulos στο facebook:


Συνδημότες του νέου Δ. Σοφάδων
Ζούμε μεταπολιτευτικά τη δυσκολότερη οικονομική περίοδο. Πληρώνουμε δυστοκίες μιας πολιτικής 40 ετών, τις αμέτρητες πρόχειρες και άστοχες επιλογές, το ανελέητο γιουρούσι των εκάστοτε κρατούντων στη δημόσια περιουσία, τις ανοίκειες εξυπηρετήσεις ημετέρων. Παράλληλα, η εντεινόμενη κρίση αξιών και θεσμών δημιουργεί εκρηκτικές κοινωνικές συνθήκες.
Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον ο Καλλικράτης διαμόρφωσε ένα νέο Δ. Σοφάδων με άλλη μορφή απ’ αυτή που είχε μέχρι σήμερα. Με σύνθετα φυσιογνωμικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά: πεδινός αλλά και ορεινός, λίμνη, ποτάμια, ιαματικές πηγές, τουριστικό ενδιαφέρον, πολιτιστικό πλούτο, σημαντικές συγκοινωνιακές υποδομές. Είναι αγροτοκτηνοτροφικός και με πληθυσμό έντονου πολυπολιτισμικού χαρακτήρα.
Όλα αυτά ενισχύουν την πίστη ότι παρόλο που ο Καλλικράτης δεν επουλώνει τις οικονομικές πληγές και κενά του Καποδίστρια (υποχρηματοδότηση, αναντιστοιχία πόρων - αρμοδιοτήτων κλπ), εντούτοις, υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες, νέες προοπτικές ανάπτυξης και ευκαιρίες δημιουργίας ώστε ο Δ. Σοφάδων να εξελιχθεί σε ένα δήμο πρότυπο.
Ταυτόχρονα όμως, η μεγάλη έκταση, η χωρική και πληθυσμιακή ανομοιογένεια, ο μεγάλος αριθμός τοπικών κοινοτήτων, η πολυπλοκότητα των σύγχρονων αναγκών απαιτούν μια στιβαρή διοίκηση με όραμα, ικανότητες και γνώσεις για τη διαμόρφωση της νέας εικόνας του δήμου. Απαιτούν χρηστή διοίκηση που με οργάνωση, στρατηγική και σεβασμό στο δημόσιο συμφέρον θ’ αφιερωθεί στη δημιουργική σύνθεση ενός λαμπρού μέλλοντος.
Σήμερα επίσης, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, ο νέος Δ. Σοφάδων πρέπει να γίνει το αποκούμπι του πολίτη. Να γίνει σχεδιαστής και εκφραστής μιας πλατιάς κοινωνικής πολιτικής. Να γίνει ο υποστηριχτής και καθοδηγητής των παραγωγικών δυνάμεων της περιοχής. Να γίνει αδιαπραγμάτευτος εγγυητής της νομιμότητας και ισονομίας σε ότι τον αφορά. Να γίνει σκληρός διεκδικητής όσων ο τόπος μας δικαιούται. Να συνεγείρει το κοινωνικό δυναμικό για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της περιοχής.
Φίλοι συνδημότες,
Ανεξάρτητα από το βαθμό συμφωνίας ή διαφωνίας με τον Καλλικράτη, μας δίνεται μια μοναδική και ίσως τελευταία ευκαιρία ανάπτυξης και προόδου. Απαιτείται όμως να ξεπεράσουμε τα μέχρι τώρα δεδομένα. Ο νέος δήμος χρειάζεται μια νέα δημοτική παράταξη με δημοκρατικό, διακομματικό, ενωτικό χαρακτήρα. Στην προσπάθεια αυτή δε χωράνε προσωπικές πολιτικές και τοπικιστικές αναφορές. Η προσπάθεια είναι συλλογική και συνολική, χωρίς σύνορα.
Ο νέος δήμος μπορεί να πορευτεί δυναμικά στο μέλλον με μια ισχυρή ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ που θα συσπειρώσει νέους ανθρώπους, γυναίκες, επιστήμονες, επαγγελματίες και επιχειρηματίες του τόπου, έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη. Ανθρώπους της προόδου και της δημιουργίας που έχουν συμφωνήσει σε ένα πολυεπίπεδο Σχέδιο Ανάπτυξης, σ’ ένα κοινό όραμα για το μέλλον, σ’ ένα αναπτυξιακό συμβόλαιο με τους πολίτες. Αυτό παρουσιάζουμε ήδη με επισκέψεις μας στις τοπικές κοινότητες.
Φίλοι συνδημότες
Η ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ είναι μια νέα δημοτική παράταξη που λειτουργεί αυτόνομα. Στηρίζεται αποκλειστικά στην κοινωνία στην οποία απευθυνόμαστε χωρίς αποκλεισμούς:
  • Σε όλους εκείνους που η συνείδηση και οι αισθήσεις τους παραμένουν ανεπηρέαστες από ανήθικες μεθοδεύσεις και παρεμβολές λάσπης. Εκείνους που οραματίζονται έναν δήμο φιλόξενο, συμπαραστάτη, σύγχρονο, λειτουργικό, δίκαιο, αποτελεσματικό, προοδευτικό.
  • Σε όλους εκείνους που υπηρετούν τούτο τον τόπο με τη στάση ζωής τους, την εργασία τους, την αδιάκοπη παρουσία τους στα τοπικά δρώμενα, την προσφορά τους σε τοπικούς φορείς και συλλόγους.
  • Σε όλους εκείνους που δεν ανέχονται άλλο τη μονοκρατορία όσων έμαθαν να εμπορεύονται την εξουσία που τους εμπιστεύθηκε ο λαός και οδήγησαν τον τόπο μας σε αναπτυξιακή στασιμότητα κι αδράνεια.
Φίλοι συνδημότες
Ζητάμε τη στήριξη και την ενεργή συμμετοχή όλων σας. Για να δώσουμε όλοι μαζί ένα δυναμικό και ηχηρό μήνυμα αλλαγής και ανανέωσης στην προοπτική το τόπου μας.
Σας καλούμε να συμπορευτούμε για να χτίσουμε το μέλλον μας. Σας θέλουμε όχι απλούς συμπαραστάτες, αλλά οδηγούς και συνοδοιπόρους.
Σας θέλουμε συμμέτοχους στις εξελίξεις του νέου Δ. Σοφάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου