Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Δυσκολίες στους δήμους…

Μεγάλος χαμός στο ΠΑΣΟΚ, για τις υποψηφιότητες στους περισσότερους δήμους της χώρας – η Θεσσαλία δεν εξαιρείται φυσικά. Ίσως να είναι και μια από τις πιο «δύσκολες» περιφέρειες για το κυβερνών κόμμα.
ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΙΣΙΩΜΑ, λοιπόν, γίνεται στο ΠΑΣΟΚ. Σ’ αυτό το «ίσιωμα» που το ίδιο κατασκεύασε με την πολιτική που ακολουθεί…
Από τη μια, το κυβερνών κόμμα επιχειρεί να καταγράψει τις κομματικές τους δυνάμεις (…ποιες;) με ακραιφνώς κομματικούς υποψήφιους και από την άλλη τα βρίσκουν σκούρα στις τοπικές οργανώσεις.
Αλλού υπάρχει πλήθος υποψηφίων για το χρίσμα που δεν κάνει κανένας πίσω με αποτέλεσμα τη διάσπαση των «πράσινων» δυνάμεων και σε άλλους δήμους ψάχνουν με το κερί να βρουν κομματικό στέλεχος που να μπορεί να ηγηθεί συνδυασμού και να φτιάξει ψηφοδέλτιο.
Εκτός των παραπάνω περιπτώσεων δεν λείπουν και τα λαμόγια που «είδαν φαϊ» και έτρεξαν να «σώσουν τον τόπο τους»!!
Η ΝΔ (του Σαμαρά) προσπαθεί να περάσει ανθρώπους του προέδρου, ενώ εκεί που δεν μπορούν να τα καταφέρουν, στηρίζουν και «ντορικούς». Χαρακτηριστική περίπτωση η (έμμεση έστω) στήριξη στον γιο της Ντόρας για το δήμο Καρπενησίου.
Για το ΚΚΕ, δεν νοείται ότι θα κάτσει να συνεργαστεί με κανέναν. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που είναι το μόνο κόμμα που έχει από τις αρχές του καλοκαιριού ανακοινώσει τους υποψηφίους του για τις περιφέρειες και αρκετούς μεγάλους δήμους. Υποψήφιους που αποφάσισε βεβαίως το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος και όχι οι τοπικές οργανώσεις, που καλούνται για άλλη μια φορά να σκύψουν το κεφάλι και να «βγάλουν τη λάντζα»
Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μεριά του, ακόμα ψάχνεται. Και μάλλον θα ψάχνεται μέχρι την τελευταία στιγμή (15 Οκτώβρη κατατίθενται τα ψηφοδέλτια στα πρωτοδικεία). Στην προσπάθειά του να βρει συνεργαζόμενες δυνάμεις κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, τρώγοντας «χυλόπιτες» από διάφορες «προσωπικότητες» για την Αττική, την Αθήνα κι αλλού.
Ο Καρατζαφέρης τρέχει πίσω από προσωπικότητες που «κουβαλούν» ψήφους και κατεβαίνουν σαν ανεξάρτητοι, μπας και μπορέσει το κόμμα του να καταγράψει κάποια ποσοστά και -γιατί όχι- να «βάψει» και κάνα κομμάτι του χάρτη, όπως στην περίπτωση της περιφέρειας Πελοποννήσου με την υποψηφιότητα Τατούλη.
Μόνο που τον Τατούλη σκέφτεται να στηρίξει και το ΠΑΣΟΚ, οπότε χαλάει η σούπα του κυρίου «Χέρι-χέρι». Το ίδιο είχε συμβεί και στο δήμο Αθηναίων, όπου ο Καρατζαφέρης πρώτος στήριξε τον Κακλαμάνη πιστεύοντας πως ο Σαμαράς θα κατεβάσει άλλον. Αλλά ήρθε η διάψευση των προσδοκιών του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου