Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Θα γίνει ο.. "γάμος" Αρχοντή - Τσαντήλα;

Σαν κεραυνός έπεσε χθες το βράδυ στην πόλη της Καρδίτσας η είδηση ότι ευοδώθηκαν οι συζητήσεις των Βασίλη Τσαντήλα και Δημήτρη Αρχοντή και κατεβαίνοιυν μαζί στις εκλογές για το δήμο της Καρδίτσας με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Αρχοντή.

Για να λέμε «του στραβού το δίκιο», δεν είναι και η τελική ανακοίνωση, αφού όπως συζητούσαν όλη νύχτα στα στέκια της Καρδίτσας, ο Αρχοντής μόνο ήταν εκείνος που δήλωσε πως έχει παρθεί η απόφαση, ενώ ο Τσαντήλας πουθενά δεν έκανε την εμφάνισή του, ούτε δήλωσε κάτι σχετικό.
Τελικά, θα το πιεί το ποτήρι ο δήμαρχος Ιτάμου; Θα ενδώσει κάνοντας πίσω και αφήνοντας την Καρδίτσα στον παλιό δήμαρχό της, για να συνεχίσει ο ίδιος να είναι απλά ένας αντιδήμαρχος στη Σέκλιζα;;

Από την άλλη, ο Αρχοντής –από όσα λέγονται- δεν μπορεί να φτιάξει ψηφοδέλτιο γι’ αυτό και από μέρες, πριν ανακοινώσει επίσημα ο ίδιος την υποψηφιότητά του, επέμενε να «συναντηθεί» με τον ΠΑΣΟΚο Τσαντήλα (και οι δύο έκαναν αίτηση στο ΠΑΣΟΚ για το χρίσμα, αλλά… γραμμένους τους είχε η Ιπποκράτους!)…
Παρέμβαση ενός βουλευτή (λένε…) ήταν αυτός ο «αρραβώνας», επειδή δεν πάει και τόσο τον νυν δήμαρχο Βαρίλλη που πήρε το επίσημο χρίσμα.
Ο.. καλός μας (ας μη λέμε όνομα, καταλάβατε εσείς) βουλευτής –λένε οι… «φαρμακόγλωσες»!- θέλει πιο πάνω το δικό του ψηφοδέλτιο (Αρχοντή-Τσαντήλα) από αυτό του Βερίλλη, για να πάει τη δεύτερη Κυριακή, να ψηφιστεί και από τους ψηφοφόρους του Βερίλλη και … να έχει τους χεριού του δήμαρχο στην Καρδίτσα.
Πρωτότυπο;; Δεν νομίζω!!...

Ο Τσαντήλας, πάλι, «κουβαλάει» ένα κόσμο σημαντικό πίσω του. Πώς ενέδωσε στις εκκλήσεις Αρχοντή, που δεν φέρνει καμιά «προίκα» παρά μόνο το (ένδοξο;; ακόμα;;;) όνομά του;
Έτσι, λοιπόν, ο Αρχοντής βάζει το… «όνομά» του και ο Τσαντήλας τον κόσμο για να στελεχωθεί το ψηφοδέλτιο!!!

Φυσικά, το σενάριο για τη συγκεκριμένη συνεργασία «παίζει» εδώ και μερικές εβδομάδες, αλλά τίποτα δεν έδειχνε ότι θα πραγματοποιηθεί. Ήταν και οι ανακοινώσεις της πλευράς Τσαντήλα που διέψευδαν σχόλια και «διαδόσεις» αρνούμενοι το ενδεχόμενο συνεργασίας υπό τον κ. Αρχοντή, ο οποίος φαίνεται να  ήταν εκείνος που (πέρα από το αν υπήρξαν συζητήσεις)
διέδωσε από μέρες ότι θα κατέβει με Ταντήλα και ο ίδιος θα είναι επικεφαλής!
Όλα τα παραπάνω δεν έχουν καμιά αξία. Αυτό που μετράει είναι οι αντιδράσεις ανθρώπων και από τις δύο πλευρές. Από τη μια οι υποστηρίζοντες τον Τσαντήλα δεν θέλουν να τον δουν κάτω από τον Αρχοντή. Και από την άλλη, στελέχη που ακολουθούν τον Αρχοντή δεν καλοβλέπουν την ιδέα να μπουν στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον δήμαρχο Ιτάμου, ακόμα και αν ο «δικός τους» είναι εκείνος που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου.

Να σημειώσουμε δε, ότι κάποια στελέχη του τοπικού ΣΥΝ (που έδωσαν αγώνα υπέρ του Αρχοντή προτείνοντας στο κόμμα τους να του δώσει στήριξη), έχουν απομακρυνθεί από τον πρώην δήμαρχο επιστρέφοντας στο «μαντρί» και στηρίζοντας τη υποψηφιότητα της «συριζικής» Φρόσως Παύλου.
Χαρακτηριστική ήταν η χθεσινοβραδινή περίπτωση «αρχοντικού» στελέχους του ΣΥΝ, που μόλις έμαθε ότι ο Αρχοντής πάει με Τσαντήλα, γύριζε από καφενείο σε καφενείο και από μπαράκι σε μπαράκι, επαναλαμβάνοντας την «προδοσία του Μήτσου» και «πού μας πάει σ’ αυτόν τον… (ο χαρακτηρισμός δεν γράφεται!)  χωρίς να πάρει και τη δικιά μας άποψη», κ.λπ.

Μετά από όλα αυτά, και χωρίς να ξέρουμε μέχρι αυτή τη στιγμή αν τελικά ευοδωθούν οι «γάμοι» των δύο υποψηφίων, έχουμε να πούμε κάτι απλό: Στην πολιτική, σπάνια το 1+1 μας κάνει 2. Πολλές φορές μας κάνει 1,5 και κάποιες φορές και λιγότερο!!
Αυτό το γνωρίζουν φαντάζομαι οι Τσαντήλας και Αρχοντής. Μόνο που φαίνεται να ρισκάρουν τα πάντα –δυνάμεις και προσωπική αξιοπρέπεια-, σε μια προσπάθεια να «πάνε» στη δεύτερη Κυριακή. Τότε, πιθανόν, να είναι όλα εύκολα…
Σωστό; Δεν νομίζω...

1 σχόλιο:

  1. Και τώρα τι, αγαπητέ Ντάβανε; Ως απάντηση θα σου θυμίσω μόνο το δικό σου άρθρο: http://davanos-gr.blogspot.com/2010/08/blog-post_8274.html
    με τίτλο: "Νέο Ξεκίνημα" από τον Δημ. Αρχοντή.

    Έγραφες λοιπόν:

    "Διαβάζοντας το άρθρο του Δημ. Αρχοντή, διαπιστώσαμε πράγματι πως αξίζει τον κόπο να το δημοσιεύσουμε, αφού αποτελεί μια σημαντική πολιτική παρέμβαση διαφορετική από τα τετρημένα κειμενάκια που γράφουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι...

    Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο, ούτε τυχαία είναι η φήμη του Δημήτρη Αρχοντή στο πανελλήνιο, όπως και η προσωπική αποδοχή του -όσο μπορούμε να γνωρίζουμε- στους δημότες της Καρδίτσας.

    Εδώ και πολλά χρόνια υποστηρίζω με θέρμη την άποψη ότι τον πρώτο λόγο στην επιλογή των προσώπων, που θα υπηρετήσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση τον έχουν οι τοπικές κοινωνίες.

    Ο Δήμος της Καρδίτσας πολύ περισσότερο σήμερα χρειάζεται αυτές τις συλλογικές προσπάθειες. Χρειάζεται όλα τα παιδιά του. Μια τέτοια συλλογική ευρεία προσπάθεια μπορεί να υπηρετήσει τον πρωταρχικό στόχο, που αναφέραμε στην αρχή:

    Το νέο ξεκίνημα, με νέες βάσεις, με πίστη στις δυνάμεις της, με ευαισθησία και ΟΡΑΜΑ για την πορεία του νέου διευρυμένου Δήμου μας.

    Δικό μας σχόλιο:
    Δεν γνωρίζουμε αν το άρθρο αυτό αποτελεί και δήλωση υποψηφιότητας από τον κ. Αρχοντή, αλλά αν είναι έτσι, του ευχόμαστε καλή επιτυχία!!"

    Αυτά έγραφες. Τι άλλαξε στο μεταξύ;
    -Δε χρειάζεται πλέον ο Δήμος όλα του τα παιδιά?
    -Πρέπει "κάθε παιδί" να έχει και τη δική του καρέκλα?
    -Δε χρειάζεται ο Δήμος πλέον συλλογικές προσπάθειες, όπως "εδω και πολλά χρόνια υποστηρίζεις"?
    -Αμφισβητήθηκε σε ένα μήνα "το ένδοξο(???) ακόμα (???) όνομα του πρωην Δημάρχου", που μόνος σου έγραφες ότι "δεν είναι τυχαίο", όπως και "η αποδοχή του στο Δήμο του και στο Νομό"?
    -Δεν αποτελεί προίκα "η πρώτη θέση σε ψήφους στο Δήμο" στις προηγούμενες νομαρχιακές εκλογές, όπως εσύ πάλι έγραφες?
    -Και σε τι ενέδωσε τελικά ο Δήμαρχος Ιτάμου, αφού "τον πρώτο λόγο στην επιλογή προσώπων πρέπει να έχουν οι τοπικές κοινωνίες", όπως λες?
    -Και που ήταν αυτός ο παντοδύναμος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ όταν "και οι δύο υπέβαλλαν αίτηση στην Ιπποκράτους" (στα καφενεία και τα μπαράκια το άκουσες κι αυτό ε?)?

    Τελικά, την αξιοπρέπειά τους ρισκάρουν οι αναντίστοιχοι στα λόγια και τις πράξεις. Αυτοί που διαψεύδουν τον ίδιο τους τον εαυτό.

    Φαίνεται ότι για αυτούς η αξιοπρέπεια έχει (χαμηλό) (ν-)ταβάνι!!!

    Σωστό; ΝΟΜΙΖΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή