Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Έφυγε μέσα στη νύχτα…

Μακροσκελέστατη η προχθεσινή επιστολή του φίλου μας από τον Παλαμά, μας περιγράφει τα τεκταινόμενα στις εκεί δημοτικές εκλογές, που έφεραν νικητή τον υποψήφιο της Δεξιάς κ. Πατσιαλή, με τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ κ. Παπακυρίτση να υπολείπεται κατά 17% περίπου του νεοεκλεγέντος δημάρχου. Να θυμήσουμε ότι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ έπιασε κάτι παραπάνω από 8% και έβγαλε δύο δημοτικούς συμβούλους. Ας δούμε τι μας γράφει ο φίλος μας Α.Κ.:

"Λένε ότι τα μάζεψε κι έφυγε!
Και αναρωτιούνται κάποιοι: Μα δεν θα έρθει να ορκιστεί την Πρωτοχρονιά;
Και απαντάει ο άλλος: Εδώ αποκλείεται να έρθει, ίσως να πάει στη… Νομαρχία! Εδώ πάντως δεν τολμάει να έρθει!! (Πώς το σκέφτηκε ο άτιμος… δεν κατάλαβα. Ίσως κάτι να είχε υπόψη του, αλλά δεν μας είπε)
Ο Κώστας Παπακυρίτσης, ο «σωτήρας» του Παλαμά, έφυγε την Κυριακή το βράδυ (αρκετά νωρίς, αφού όλα έδειχναν από τις πρώτες κάλπες που άνοιξαν, ότι η παρουσία του στις εκλογές του Παλαμά έκανε δήμαρχο τον Πατσιαλή) και δεν φαίνεται να ξαναπατάει κατά δω.
Ήδη κατά τις 10 το βράδυ της Κυριακής, ούτε 3 ώρες από το «κλείσιμο της κάλπης», άρχισε ο πρώτος καβγάς στο εκλογικό κέντρο. Το τι λέγανε δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Η ένταση πάντως εντός, ήταν εμφανής στους διερχόμενους απέξω Παλαμιώτες. Η τζαμαρία φυλάκιζε τη φωνή, άφηνε όμως τα μάτια του περαστικού να βλέπουν γκριμάτσες, διαθέσεις, κινήσεις των στελεχών του Παπακυρίτση, που μόνο ήρεμα και χαρούμενα δεν ήταν…
Πριν τα μεσάνυχτα, ούτε τα μισά τμήματα δεν είχαν ανακοινωθεί, και το «μαγαζάκι» τού εξ Αθηνών «σωτήρα του τόπου μας», είχε αδειάσει από κόσμο. Βάλανε λουκέτο και… τέλος!
  • Διαβάσαμε ότι η οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στον Παλαμά, αποφάσισε να κάνει… ολομέλεια!! Εδώ είναι να γελάμε... ή μάλλον να κλαίμε. Γραμματέα, (που σε ρίξανε και πάλι στη σταυροδοσία οι βουλευτάδες που κανονίζουν τα πάντα κατά πώς θέλουν), τώρα θυμήθηκες να κάνεις ολομέλεια;; Όταν το ζητούσαμε πριν από μήνες μας γύριζες την πλάτη, για να μην εναντιωθούμε στην επιλογή Παπακυρίτση. Τι σ’ έπιασε ξαφνικά και αποφάσισες να κάνεις ολομέλεια;; Να σου πούμε μπράβο για τις καλές σου υπηρεσίες;; Να τον χαίρεσαι το δεξιό δήμαρχο που ξαναέβγαλες - εσύ και τα βουλευτικά γραφεία, αντάμα με τους πάσης φύσεως εργολάβους, που ήθελαν να μας σώσουν με τον Παπακυρίτση και μας έστειλαν και πάλι στην αντιπολίτευση…
 Δήμαρχος ελλείψει αντιπάλου!!

Και ποια ήταν τα αποτελέσματα των εκλογών στο δήμο Παλαμά;
Μία από τα ίδια: Καραδεξιός δήμαρχος με τεράστιο ποσοστό (ελέω ανυπαρξίας αντιπάλου). Και το «δεξιός» δεν λέει τίποτα. Το ζήτημα είναι ότι δεν διαθέτει και καμιά ικανότητα, ούτε έχει να επιδείξει και καμιά σημαντική και κυρίως ηθική πορεία στα δημοτικά πράγματα, με τα οποία εμπλέκεται επί 20 και πλέον χρόνια.
Αν δούμε τώρα, ποιοι εξελέγησαν δημοτικοί σύμβουλοι, θα απογοητευτούμε πλήρως.
Και από την παράταξη του νικητή, αλλά και από την ηττηθείσα, οι περισσότεροι που εκλέγονται είναι «παλιοκαραβάνες» και γνωστά τρωκτικά (λαμόγια τους ονομάζουν κάποιοι) που ασχολήθηκαν με τα αυτοδιοικητικά για να «κάνουν καλύτερα τις δουλειές τους», όπως λέγεται παντού και δεν είναι χωρίς βάση αυτές οι κουβέντες, αφού θυμήθηκαν στα 60 τους χρόνια να ασχοληθούν για πρώτη φορά με τα κοινά.
Πάτωσαν όσα «καλά παιδιά» -κυρίως νέοι σε ηλικία- είχαν ένα μεράκι και όρεξη και ήθελαν να προσφέρουν στον τόπο τους. Πάτωσαν γιατί απλούστατα δεν είχαν τις «δυνατότητες» και το θράσος αυτών που βγήκαν νικητές από την άνιση προεκλογική μάχη.

Φοβάμαι ότι θα δούμε «τέρατα» το επόμενο διάστημα στο δήμο Παλαμά. Ήδη άρχισα να οσμίζομαι κάποια παρατράγουδα, αλλά είναι νωρίς ακόμα να πούμε οτιδήποτε. Από την ανάληψη της δημαρχίας από την νέα δημοτική αρχή, την Πρωτοχρονιά, θα μπορούμε να βλέπουμε καλύτερα όσα γίνονται από αυτήν. Φοβάμαι πως θα αποδειχτούν χειρότεροι από τους νυν διοικούντες το δήμο Παλαμά. Αλλά εδώ είμαστε και θα τα λέμε όλα…"
 Α.Κ.
Καλυβάκια Παλαμά




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου