Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Δήμαρχος για ...20 μέρες!!!

Το ξέρετε ότι την Κυριακή που μας πέρασε, στην Επίδαυρο έγιναν δημοτικές εκλογές;
Θα μου πείτε: Εντάξει, κάτι συνέβη και επαναλήφθηκαν!!
Σας λέμε όμως, με κάθε σοβαρότητα και με απόλυτη σιγουριά, πως την περασμένη Κυριακή έγιναν στην Επίδαυρο «καποδιστριακές» εκλογές!!!

Μετά από τέσσερα χρόνια δημαρχίας, ο νυν δήμαρχος του (καποδιστριακού) δήμου Επιδαύρου κηρύχθηκε έκπτωτος από το Συμβούλιο Επικρατείας, καθώς ο συνδυασμός του είχε πρόβλημα με την ποσόστωση γυναικών!!
Έγιναν λοιπόν ξανά εκλογές, ανάμεσα στους δύο (από τους τρεις) συνδυασμούς που είχαν λάβει μέρος το 2006 και είχαν πάρει τότε ποσοστά 42,6% και 12,4% και είχαν βγει δεύτερος και τρίτος, ενώ ο τότε πλειοψηφών συνδυασμός του μέχρι προχθές (παράνομου) δημάρχου δεν πήρε μέρος στις εκλογές αφού δεν… πληρούσε τον όρο της ποσόστωσης, άρα ήταν μη νόμιμος!!

Εξελέγη λοιπόν ο νέος (καποδιστριακός) δήμαρχος Επιδαύρου και καλείται να αναλάβει καθήκοντα για τις τελευταίες 20 μέρες της τετραετίας που λήγει στις 31 Δεκέμβρη.
Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος καλείται να νομιμοποιήσει ΟΛΕΣ της αποφάσεις που ελήφθησαν μέσα στην τετραετία από το Δημοτικό Συμβούλιο (με την παράνομη πλειοψηφία). Αποφάσεις που στην ουσία είναι όλες μετέωρες. 

Καλύτερα να μην εκλεγόταν αυτός ο δήμαρχος. Θα το φυσάει και δεν θα κρυώνει… 
Τι το ήθελε και επέμενε να εκλεγεί;; Τι το ήθελε να λύσει θέματα τετραετίας μέσα σε 20 μέρες;; Και να σκεφτείτε πως ούτε ένα μισθό δημάρχου δεν προλαβαίνει να πάρει!! Το μόνο που θα απολαύσει,  είναι: Να γραφτεί στην νεώτερη  ιστορία της Επιδαύρου το όνομά του ως δήμαρχος και να μπει το κάδρο του στην αίθουσα με τα κάδρα των δημάρχων!!! Κάτι είναι κι αυτό!...

Άσε που μέσα στις τόσες δουλειές (νομιμοποίηση μετέωρων αποφάσεων και άλλων ζητημάτων μιας ολόκληρης τετραετίας) θα έχει να παραδώσει και στο νέο «καλλικρατικό» δήμαρχο, ο οποίος εξελέγη ΠΡΙΝ από τον νεοεκλεγέντα «καποδιστριακό»…
Χάλια, χάλια, χάλια…. Μια ιστορία για γέλια και (για τους εμπλεκόμενους) για κλάματα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου