Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Προτείνει «διαγραφή χρεών» ή… «τρία πουλάκια κάθονταν»;;

Το μίσος που τρέφει για την Αριστερά δεν μπορεί να το κρύψει αυτός ο άνθρωπος. Μιλάμε για τον «αγαπημένο μας εκδότη» της Καρδίτσας, που φτάνει σε σημείο με τα γραφόμενά του να εμφανίζεται ως διχασμένη προσωπικότητα (…με τις θέσεις του!) παρά να ξεκαθαρίσει (μέσα του πρωτίστως) τα πράγματα με την πολιτική κατάσταση, σχετικά με το οικονομικό ή κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας μας.
Προτιμάει να θολώνει τα νερά (μειωτικό για τον ίδιο και αρνητικό για το μέλλον της αξιοπιστίας της εφημερίδας του, που μάλλον θα πρέπει να αλλάξει και τίτλο!) παρά να πει την ΑΛΗΘΕΙΑ στους (λιγοστούς έστω) αναγνώστες του.
Ο φίλος και συνεργάτης μας, που ασχολείται τους τελευταίους μήνες με την… ανάγνωση των πονημάτων τού εν λόγω εκδότη, μας έστειλε το παρακάτω κείμενο:

Σχιζοφρένεια, το γράψαμε κι άλλη φορά, άλλωστε...
Ο γνωστός «εκδότης – όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω» της Καρδίτσας, «ξαναχτύπησε» μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας του (φύλλο της Τετάρτης).
Άρχισε μάλιστα να …μοιράζει υπουργικές θέσεις!!!
Προτείνει λοιπόν στη Βουλή «να βάλουν ένα ουδέτερο πρόσωπο κοινής αποδοχής για πρωθυπουργό» και για τα «σημαντικότερα υπουργεία» προτείνει τους πολιτικούς αρχηγούς: Οικονομίας ο Γιωργάκης, Ανάπτυξης ο Αντωνάκης, Υγείας ο Χέρι-χέρης, Εργασίας η Αλέκα, ενώ για τον (άκρως μισητό του πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ) Τσίπρα προτείνει το υπουργείο… Δημόσιας Τάξης!!!

Ο αγαπητός μας «εκδότης – όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω», στο άρθρο του, αναφέρεται στη διαγραφή του ελληνικού χρέους, πρόταση που όπως μας λέει έχει ξανακάνει άλλες πέντε φορές!!! Να τον πιστέψουμε; Ας τον πιστέψουμε, λοιπόν... Τι έχουμε να χάσουμε. Άλλωστε, είπαμε ότι ΕΔΩ ο διχασμός του νου βασιλεύει!!
Και βρίσκεται (για να μην μας λένε ότι δεν ξέρουμε τι λέμε) στις απόψεις του εν λόγω «εκδότη – όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω», ο οποίος στο ένα κείμενό του στηρίζει τα μνημόνια και τα μέτρα της κυβέρνησης –τρόικας και στο άλλο προσπαθεί να μας πει ότι η «διαγραφή μεγάλου μέρους των χρεών της Ελλάδας», «θα ήταν η μοναδική λύση για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία και ακόμα την οικονομική εξαθλίωση των πολιτών»!!!  Αν αυτό δεν είναι σχιζοφρένεια, τι άλλο είναι;;
Εκτός αν πραγματικά, δεν ξέρει τι του γίνεται…
Εκτός και αν με τη «διαγραφή χρεών» εννοεί κάτι άλλο, το οποίο πιθανόν δεν βάζει το μυαλό μας…
(Και τι σχέση έχει με τη «διαγραφή χρεών» και την «αποφυγή του οικονομικού και κοινωνικού μαρασμού», το ότι «η Ελλάδα δίδαξε ιστορία, δημοκρατία, τέχνες , πολιτισμό σε όλη την ανθρωπότητα»;;; Άβυσσος η ψυχή του…)

Και ο επαναστάτης «εκδότης – όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω», θέτει στο «περισπούδαστο» άρθρο του, το μέγα θέμα:
«Όμως, για να γίνει αυτό (σ.σ. διαγραφή των χρεών), κάποιος θα –πρέπει να το ζητήσει».
Σπουδαίος (μα την… ΑΛΗΘΕΙΑ!!) ο κύριος  «εκδότης – όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω»! Τόσο σπουδαίος, που ενώ κομπάζει συχνά πυκνά για το δημοσιογραφικό του δαιμόνιο, ΔΕΝ πήρε είδηση ότι ΗΡΘΕ στη Βουλή η πρόταση για σύσταση Επιτροπής Ελέγχου των δανείων και του χρέους - για να βρεθεί το επαχθές και να διαγραφεί. Μια πρόταση που απορρίφθηκε από την κυβέρνηση (η οποία θέλει να ξεπληρώσει με το παραπάνω τους δανειστές με τα τεράστια επιτόκια, η οποία θέλει να πληρώσει ο ελληνικός λαός και η χώρα μας όλα όσα έφαγαν από εκείνα τα δάνεια τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που επί 35 χρόνια κυβερνάνε και τρώμε, δεν ξέρουν να κάνουν και κάτι καλύτερο… )

Τι έγινε Γιωργάκη; Δεν ξέρεις σχετικά με την πρόταση αυτή, ή κάνεις πως δεν το γνωρίζεις, επειδή η πρόταση κατατέθηκε από το μισητό σου ΣΥΡΙΖΑ;;;
Και γιατί –ακριβώς δίπλα- βάζεις αρνητικό πρόσημο για άλλη μια φορά στον Τσίπρα, επειδή «είπε κατηγορηματικά όχι στην έκκληση της κυβέρνησης για συναίνεση στα ζητήματα της οικονομίας»;;; 
Τόση μαλακία σε δέρνει, ή απλά αποδεικνύεις ότι σωστά μιλάμε για διχασμός του νου σου και σχιζοφρένεια;; Εκτός κι αν απλώς αντιγράφεις χωρίς να βλέπεις ότι αυτά που κλέβεις από ξένα δημοσιεύματα είναι αντίθετα με όσα εσύ πρεσβεύεις ως υπέρμαχος της μνημονιακής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.
Εκτός εάν είσαι ΟΦΑ (Όπου Φυσάει ο Άνεμος) και λειτουργείς ανάλογα με τον «άνεμο»!. Και επειδή ο «άνεμος» φυσάει τελευταία και υπέρ της «άλλης λύσης» έρχεσαι να υποστηρίξεις δημοσιεύματα και απόψεις ξένων εφημερίδων για «διαγραφή χρέους». Δεν σου κάνουν αλήθεια οι Έλληνες οικονομολόγοι και τα δημοσιεύματα των ελληνικών ΜΜΕ περί της «διαγραφής του επαχθούς χρέους»;;; (Εκτός –ρωτάμε πάλι- εάν εσύ εννοείς κάτι άλλο! Τιιιι;;;)

Ο αγαπητός μας «εκδότης – όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω», γράφει ότι οι πολιτικοί μας νοιάζονται για το πώς θα επιβιώσουν πολιτικά και ότι ΟΛΟΙ βρίσκονται σε βαθύ ύπνο! «ΟΛΟΙ» Γιωργάκη;;; Ή όπως λες οι «Παπανδρέου, Καραμανλήδες, Σαμαράδες, Μητσοτάκηδες, κ.λπ.»;;; Και αυτό το «κ.λπ.» τι σημαίνει;; Και γιατί να καθίσουν μόνο αυτοί να «συνεννοηθούν» - τι σημαίνει αυτή η πρότασή σου για «συνεννόηση» των συγκεκριμένων… οικογενειών;;; (Αν δεν κατάλαβες, με τις ερωτήσεις μας, προσπαθούμε να σε προβληματίσουμε για να σκεφτείς, μπας και κατορθώσεις να βγεις από τα αδιέξοδα της «πολιτικής σου σκέψης»  – λέμε τώρα... – για το καλό σου το κάνουμε δηλαδή!)

Στην τελευταία σου παράγραφο, Γιωργάκη, πάλι έχασες τα αυγά και τα πασχάλια! Δες πάλι καλέ μας κύριε «εκδότη– όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω», τι γράφεις:
«Αν πάλι δεν μπορούν να συνεννοηθούν, τότε ας γίνουν εκλογές και ας πουν όλοι τους στο λαό πια λύση προτείνουν για να αποφασίσει» (μα τις λύσεις που προτείνει ο καθένας τις γνωρίζουμε, δεν αλλάζει τίποτα, προς τι η πονηρία σου;;; -Και το «ποια» γράφεται με «οι»). Και συνεχίζεις:
«Αν αποφασίσει σωστά έχει καλώς. Αν όχι, τότε η απόφαση του λαού θα είναι αυτή που θα μας πάει στον πάτο και όχι μιας κυβέρνησης που εκπροσωπεί το 42% του ελληνικού λαού»! (τι θέλει να πει ο… ποιητής;;;)

Τι σημαίνει «αποφασίζω σωστά»;; Ποια δηλαδή είναι η «σωστή» λύση - πρόταση;;; Μήπως η «διαγραφή χρέους» όπως ξεκίνησες το άρθρο σου;;; Ή «κωλύεσαι» να μας πεις, επειδή οι πιθανές εκλογές θα αποφέρουν ΕΣΟΔΑ στην εφημερίδα σου κάμποσες δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τις καταχωρήσεις που παίρνεις προεκλογικά και από τα δύο μεγάλα κόμματα;;; Μήπως γι’ αυτό θέλεις εκλογές;;;
Και αφού η κυβέρνηση ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ το 42% του ελληνικού λαού, γιατί να πάμε σε εκλογές;;; Η νέα απόφαση του λαού θα δώσει μεγαλύτερο ποσοστό;;; (Θυμίζω ότι το ΠΑΣΟΚ πήρε το 2009 πάνω από 44% και όχι μόνο 42!!)

Τελικά, «τρία πουλάκια κάθονταν…» είναι ο αγαπητός μας «εκδότης – όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω». Και το αποδεικνύει σε καθημερινή βάση μέσω της εφημερίδας του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου