Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Για να «δικαιολογήσει την κυβέρνηση»…

Ανένδοτος ο καρδιτσιώτης εφημεριδάς «εκδότης – όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω». Δεν θέλει με τίποτα να καταλάβει ότι η Διαμαντοπούλου έκανε λάθος που βάζει λουκέτο τη Δασοπονία ΤΕΙ Καρδίτσας, ενώ βρίσκεται πολύ ψηλότερα στις αξιολογήσεις που έχουν γίνει, σε σχέση με τα αντίστοιχα τμήματα Δράμας και Καρπενησίου.

Στα πλαίσια του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης που επιχειρούν τις τελευταίες μέρες πολλοί, έρχεται και ο «εκδότης – όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω», με το χθεσινό άρθρο του, να μας κάνει κήρυγμα για το πώς και πού πρέπει να αναπτύσσεται ένα πανεπιστημιακό ή τεχνολογικό ίδρυμα. Η εμπειρία του στο πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ (τρομάρα του! – Μη φανταστείτε ότι σπούδασε εκεί, άλλον πήγε να επισκεφτεί…) στάθηκε η αφορμή του χθεσινού του κηρύγματος από τη σελίδα 5 της εφημερίδας του.

Στέκεται αντίθετος στη λογική «κάθε πόλη και ΑΕΙ, κάθε χωριό και ΤΕΙ» με τέτοιο τρόπο που αναρωτιέται ο αναγνώστης του: Ρε μπας και ζητάει να καταργηθούν και οι άλλες σχολές και να μαζευτούν όλες σε Βόλο (ΑΕΙ) και Λάρισα (ΤΕΙ);;; Δεν εξηγείται αλλιώς η παρέμβασή του…

Ήταν «λανθασμένος σχεδιασμός» υποστηρίζει ο «εκδότης – όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω», που αναπτύχθηκαν οι σχολές στο κέντρο των πόλεων και όχι έξω από αυτές (όπως στο… Μπέρμιγχαμ!!). Δηλαδή, τα ΤΕΙ Καρδίτσας πόσο μέσα στην πόλη βρίσκονται Γιωργάκη;; Και με την Κτηνιατρική, τι να κάνουμε αφού υπήρχε το κτίριο (Νηπιαγωγών), να το γκρεμίσουμε;;

Στη γενικότητα του κ. «εκδότη – όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω», ότι σήμερα πληρώνουμε το λαθεμένο τρόπο ανάπτυξης της χώρας, πράγματι έχει δίκιο, αλλά δικό του κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ, αυτό μας κυβέρνησε πάνω από 20 χρόνια, στις τρεις τελευταίες δεκαετίες. Δεν είδαμε μια ξεκάθαρη κριτική του προς τις κυβερνήσεις που στήριξε και στηρίζει ακόμα. Έχουμε άδικο κ. εκδότα μας;;;

Και επειδή είναι και πονηρούλης ο «εκδότης – όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω», γράφει στο τέλος του άρθρου του: «Ίσως κάποιοι να πουν ότι αυτά τα γράφω για να δικαιολογήσω την κυβέρνηση που κλείνει κλινικές στα νοσοκομεία, σχολεία και ΤΕΙ». Μπράβο ρε συ, καλά το κατάλαβες ότι σε… καταλάβαμε!!!

Και συνεχίζει: «Ποτέ δεν θα πω ναι στην υποβάθμιση μιας δομής που λειτουργεί στο νομό μας. Όμως, δεν δέχομαι και αυτούς που στυλώνουν τα πόδια σε οτιδήποτε πάει να γίνει». Α να μπράβο!! Αυτό κι αν είναι ξεβράκωμα – και πολύ …αντιαισθητικό μάλιστα!!

Και συνεχίζει: «Όσο πολιτικάντηδες ήταν αυτοί που έφτιαξαν αυτά τα εκτρώματα (σ.σ. στη ΝΔ αναφέρεσαι;), άλλο τόσο είναι και όσοι επιμένουν στη διατήρησή τους χωρίς καμιά αξιολόγηση (σ.σ. στην Αριστερά αναφέρεσαι; Ή και στους χιλιάδες χιλιάδων του λαού, που αντιδρά χωρίς να βρίσκεται μέσα στους κομματικούς «στάβλους»;;)».

Και συνεχίζει: «Ο τόπος δεν έχει ανάγκη από κανέναν εκ των δύο. Θέλει αντιθέτως ανθρώπους με ανοιχτό μυαλό και θέληση για δημιουργικό διάλογο (σ.σ. Το ΠΑΣΟΚ εννοείς προφανώς!! Αποδεικνύεται και από την τελευταία σου φράση που είναι καθαρά πασοκικής προέλευσης:). Τους υπόλοιπους οφείλουμε να τους στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Και έτσι τελειώνει το χθεσινό άρθρο του ο «εκδότης – όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω». Και αποδεικνύει περίτρανα πως αυτά (τα σχιζοφρενικά, αφού «πατάνε» σε δυο βάρκες) που έγραψε και ό,τι γράφει καθημερινά, είναι για να «δικαιολογήσει την κυβέρνηση» και να μας πείσει για τη σωστή πολιτική της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου