Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Τους γύρισε μπούμερανγκ!

Διάλογος μεταξύ δύο φίλων που ξεφύλλιζαν μια εφημερίδα σε καφέ της Καρδίτσας το μεσημέρι:
- Μα αυτό είναι αστείο!!!
- Εγώ το βρίσκω εξοργιστικό…

Και εάν ρωτάτε ποιο είναι το «αστείο» ή το «εξοργιστικό», σας ενημερώνουμε ότι πρόκειται για το εξής απλό γεγονός: Οι τρεις πρώτες παρτίδες εκκαθαριστικών που έστειλε στους φορολογούμενους πολίτες το υπουργείο Οικονομικών είναι ΜΕΙΟΝ για την κυβέρνηση!!!
Συγκεκριμένα, έχουν αποσταλεί 1.235.125 εκκαθαριστικά, από τα οποία το 39,8% είναι πιστωτικό και το 18,6% είναι χρεωστικό (το υπόλοιπο είναι μηδενικό).
Έτσι, το κράτος καλείται να επιστρέψει σε φορολογούμενους το ποσό των 464 εκ. ευρώ!!!
Και αν ρωτάται γιατί συμβαίνει αυτό, θα σας πούμε πως οφείλεται κυρίως στο μέτρο των αποδείξεων που έβαλε η κυβέρνηση για να… ανεβάσει τα έσοδά της και να ελαττώσει τη φοροδιαφυγή. Ένα μέτρο που τους γύρισε μπούμερανγκ!

Γράφεται στον Τύπο (φυσικά κατόπιν πληροφοριών από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών) ότι με αυτές οι επιστροφές ελαφρύνονται τα χαμηλά εισοδήματα, κ.λπ. «νόστιμα» της κυβέρνησης.
Εμείς, όμως, έχουμε στοιχεία που λένε ότι υπάρχουν και εισοδήματα των 1.000 και 2.000 ευρώ που πληρώνουν φόρο 60 και 70 ευρώ, παρακαλώ!!! Και αυτό γιατί θεωρούνται… εισοδηματίες, επειδή νοικιάζουν ένα χωράφι ή ένα διαμέρισμα, ενώ οι ίδιοι έχουν χάσει τις δουλειές τους και είναι στην ανεργία!!!
** Τελικά, είναι αστείο ή εξοργιστικό; Η απάντηση δική σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου