Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Τελικά... "άλλαξε το κλίμα";;

Και να θέλει κανείς ν' αγιάσει δεν μπορεί!!
Είπαμε να μην σχοληθούμε άλλη φορά με τον αγαπητό μας εκδότη της Καρδίτσας, αλλά... προκαλούμαστε!!

Τελικά, άλλαξε το κλίμα στις σχέσεις μεταξύ φορέων και υπουργείου Παιδείας;;

Ναι, μας ξαναλέει στο χθεσινό φύλλο (Τρίτη 7/6/11) η εφημερίδα "Αλήθεια" της Καρδίτσας, που όπως είχαμε γράψει, ήταν η μοναδική που αντιμετώπισε με τον τίτλο "Αλλαγή κλίματος..." τη συνάντηση των φορέων και της Διαμαντοπούλου την περασμένη Πέμπτη.

Επιχειρώντας να υποστηρίξει τις απόψεις του ο εκδότης της -μετά μάλιστα και το δικό μας σχολιασμό που δεν ήταν ο μόνος- με αφορμή την τελευταία δήλωση του προϊσταμένου του τμήματος Δασοπονίας κ. Χουλιάρα, αφιερώνει μισή σελίδα στην εφημερίδα του για να αποδείξει τη δικαίωσή του!!! 

Δικαίωμά του τού συγκεκριμένου εκδότη να στηρίξει τον εαυτό του και τις θέσεις του. Αλλά γιατί μας λέει τη ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ;; Ποτέ δεν απάντησε στα πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα που του θέσαμε για το θέμα...

- Γιατί ο εν λόγω εκδότης προσπαθεί να μας πείσει ότι οι άλλες εφημερίδες απλά αντέγραψαν το Δελτίο Τύπου του δήμου της Καρδίτσας, ενώ αν τις διαβάσει κανείς προσεκτικά, θα δει τα ρεπορτάζ των περισσότερων εφημερίδων να διαφέρουν μεταξύ τους... Δεν καταλαβαίνει ότι ο ίδιος ζημιώνεται με αυτή την τακτική του; (Κάτι που δεν μας νοιάζει βεβαίως - και αυτό δικαίωμά του είναι!!) 

- Οι δημοσιογράφοι όλων των εφημερίδων, για τους οποίους μιλά τόσο απαξιωτικά, ήταν εκεί το βράδυ της Πέμπτης και έκαναν το ρεπορτάζ τους, συζητώντας με τους εκπροσώπους φορέων που πήγαν στην Αθήνα και έμαθαν από πρώτο χέρι τα καθέκαστα.Δεν αρκέστηκαν λοιπόν στο Δελτίο Τύπου του δήμου Αθηναίων. Και αυτό το γνωρίζει καλά ο εν λόγω εκδότης, εκτός και αν... (συμπληρώστε εσείς ό,τι σας έρχεται στο νου!) 

- Είδαμε τον εκδότη της "Αλήθειας" το βράδυ της Πέμπτης να περιφέρεται στην κεντρική πλατεία της πόλης μας την ώρα της εκδήλωσης των φορέων και να συνομιλεί με πολλούς εκπροσώπους των φορέων που είχαν πάει στη συνάντηση με τη Διαμαντοπούλου... 

- Με αυτούς είχαμε συνομιλήσει και εμείς λίγο πιο πριν, μαζί με όλους τους δημοσιογράφους αλλά και πολίτες!!! Όλοι μας είπαν το ίδιο πράγμα: Η υπουργός τους είπε κυνικά (σκυλίσια δηλαδή - τους έδειξε τον πραγματικό χαρακτήρα της!!) ότι το τμήμα Δασοπονίας Καρδίτσας έκλεισε, ΟΧΙ με τα κριτήρια αξιολόγησης αλλά επειδή ΕΠΡΕΠΕ να κλείσει μια σχολή στην Καρδίτσα!!!!!! Αυτό δεν το έμαθε ο εκδότης της "Αλήθειας"; Γιατί δεν το μετέφερε μέσω της εφημερίδας του στους αναγνώστες του; Γιατί συνεχίζει την τακτική της... αυτοδικαίωσης;

Βασίζει το χθεσινό κείμενό του στη δήλωση Χουλιάρα, που έγινε παρακαλώ τέσσερις μέρες (και σωστά!) μετά την Πέμπτη της συνάντησης με τη Διαμαντοπούλου. Έπρεπε να συζητηθεί το θέμα πριν αποφασίσουν τη στάση που θα ακολουθήσουν ως ακαδημαϊκή κοινότητα της Δασοπονίας, στον αγώνα που κάνουν (μαζί με τους φορείς) για να σώσουν την παλιότερη από τις σημερινές σχολές της πόλης μας. 

- Τι θα έπρεπε να κάνει σ' αυτή τη φάση ο Χουλιάρας; Αυτό που ξεκίνησε με τη δήλωσή του - αυτή είναι η εκτίμησή μας-: Ένα βήμα πίσω, συζήτηση μέσα στη σχολή και "κατάθεση προτάσεων για μετασχηματισμό του τμήματος σύμφωνα με τις υποδεικνυόμενες κατευθυντήριες γραμμές του υπουργείου, ώστε να ανακτήσει την αξία του στο ακαδημαϊκό τοπίο της χώρας"!!! 
(Το παραπάνω, μπορείς να μας το σχολιάσεις κ. εκδότα; Ή μήπως δεν μπορείς να "διαβάσεις" πίσω από τη φράση του, τι υπονοεί ο κ. Χουλιάρας, τον οποίο ξαφνικά αγάπησες ενώ του έχεις σούρει τα εξ αμάξης πριν λίγο καιρό... Και αυτή η αλλαγή σου έγινε για την αυτοδικαίωσή σου;; Έλεος!!)

Η ακαδημαϊκή κοινότητα του ΤΕΙ Δασοπονίας, αποφάσισε να "υπακούσει" στις εντολές της υπουργού, που τους είπε ότι... "θα γίνει επαναξιολόγηση του τμήματος" υποσχόμενη αναβάθμιση!!
- Γιατί άραγε το υπουργείο "έβαλε νερό στο κρασί του", αναδιπλώθηκε και προσπαθεί να πάρει πίσω την αρχική του απόφαση για το κλείσιμο της Δασοπονίας Καρδίτσας;;
- Είναι απλούστατο: Οι Καρδιτσιώτες αντέδρασαν σθεναρά, μαζί με καθηγητές και φοιτητές (σε αντίθεση των Τρικαλινών, των Λαρισαίων, κ.λπ.). Και φαίνεται ότι ο πρώτος γύρος της μάχης που έδωσαν έληξε με δική τους ΝΙΚΗ!! Αυτό δεν σημαίνει ότι τελικά θα σωθεί η Δασοπονία, ακόμα και αν υποχώρησαν λεκτικά δίνοντας υπόσχεση ότι θα αναβαθμιστεί (οργάνωση, πρόγραμμα σπουδών, κ.λπ.).

Φοβούμαστε και απευχόμαστε, ότι οι πολιτικές αλλαγές που επέρχονται, είτε μέσα στο 2011, είτε του χρόνου, θα απομακρύνουν την Διαμαντοπούλου από το υπουργείο και ο επόμενος που θα έρθει, θα βρει ένα Τμήμα χωρίς φοιτητές, άρα ανύπαρκτο, άρα...;; Η Δασοπονία, αν δεν αποφασιστεί μέχρι το Σεπτέμβρη να ξαναλειτουργήσει, θα κλείσει εντελώς. 
(Και αυτό δεν σημαίνει ότι προκειμένου να σώσουμε το Τμήμα, θα προσπαθήσουμε να σώσουμε τη Διαμαντοπούλου και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ... Προηγείται να πάει στο διάολο ΠΡΩΤΑ η κυβέρνηση του ΔΝΤ, της τρόικας και του μνημονίου!!) 

- Φοβούμαστε ότι η Δασοπονία δεν θα ξαναλειτουργήσει, αλλά μακάρι να ΜΗΝ δικαιωθούμε ποτέ...

ΥΓ.1
Γράφει η "Αλήθεια": "Και κάτι που πραγματικά πρέπει να προβληματίσει όλους μας. Ας σταματήσυν οι φορείς και γενικά κάθε αρθρογράφος (...) να μας υποδείξει ακόμα και τον τίτλο που θα βάλουμε στο σχετικό ρεπορτάζ" (σ.σ. ''υποδεικνύει'' είναι το σωστό!!)
- Πρώτον: Οι φορείς έχουν δικαίωμα να "υποδεικνύουν" ότι οι θέσεις τους δεν ήταν αυτές που εσύ έγραψες. Μπορείς να το αντιληφθείς αυτό;;
- Δεύτερον: Όσο για τον "κάθε αρθρογράφο", μάλλον τον εαυτό σου εννοείς, που θέλεις "να γνωστοποιήσει τις ιδέες του ή να προπαγανδίσει τον εαυτό του" - όπως ακριβώς γράφεις γι' αυτούς.

ΥΓ.2
Σχετικά με την πρότασή σου (την οποία έχει κάνει από πολύ παλιά, απευθυνόμενος μάλιστα και σε άλλους εκδότες να δράσετε από κοινού προς υλοποίησή της) να προσλάβουν δημοσιογράφους οι δήμοι, οι περιφέρειες, οι διάφοροι οργανισμοί και άλλοι φορείς, για να γλιτώσετε εσείς μισθούς και ασφάλιστρα...
Σχετικά λοιπόν μ' αυτήν την πρότασή σου, κ. εκδότη της "Αλήθειας", ένα έχουμε να σου υπενθυμίσουμε: Με έναν μόνο δημοσιογράφο ΔΕΝ μπορείς να βγάζεις καθημερινή εφημερίδα και κυριακάτικη μαζί!! Ας είναι καλά τα Δελτία Τύπου, λοιπόν, των δήμων, της Περιφέρειας, κ.λπ. που σε σώζουν και υπάρχεις ακόμα ως εφημερίδα. Αλλιώς, θα αντέγραφες τις "χθεσινές" ειδήσεις των άλλων εφημερίδων, όπως κάνεις με τα μνημόσυνα το σαββατοκύριακο!!!


ΥΓ.3
Σχετικά με το σχόλιο της "Αλήθειας" για τις "Τζουμακίες", μια σημείωση για την αποκατάσταση (κατά τη γνώμη μας) της αλήθειας: Δεν "σώθηκε καμιά κατάσταση" - και ιδίως δεν την έσωσε ο Σίσκος!! Αν ήθελε ο Σίσκος να σώσει την κατάσταση, θα έπρεπε να το κάνει εντός της αίθουσας, την ώρα που συνέβαιναν οι "τζουμακιές". Άμεσα και πριν αποχωρήσουν οι δημοσιογράφοι έπρεπε να παρέμβει ο φίλος σας κ. εκδότα, ο Σίσκος, και να βάλει στη θέση του τον Τζουμάκα!! Και όχι να του γράψει και δήλωση μετάνοιας στηριγμένη στο ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται τα ΜΜΕ για να περνάει τη γραμμή του!! Εμείς πάντως γράψαμε ήδη για το ΠΑΣΟΚικό ξεβράκωμα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου