Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Τα μικροτσίπ μπαίνουν στη ζωή μας!

Τα μικροτσίπ μπαίνουν στη ζωή των δημοτικών υπαλλήλων. Θα ελέγχουν την απόδοση και τα ωράρια των εργαζομένων στους δήμους. Η αρχή γίνεται από το δήμο Τρικκαίων και δεν αποκλείεται το νέο μέτρο να επεκταθεί στη Θεσσαλία και άλλα διαμερίσματα της χώρας.
Ωστόσο η πρωτοβουλία αυτή εγείρει σοβαρά ερωτήματα και αντιδράσεις. Μια γενικότερη εφαρμογή του μέτρου ίσως πυροδοτήσει δυναμικές κινητοποιήσεις και προσφυγή στη Δικαιοσύνη. 
Η «καυτή» είδηση
Η είδηση ήρθε από τα πλέον επίσημη χείλη, αυτά του αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Στουρνάρα, ο οποίος εξέφρασε σε μέσα ενημέρωσης των Τρικάλων τη δυσαρέσκειά του για την εικόνα που παρουσιάζουν οι δημοτικές υπηρεσίες και αναφέρθηκε στις προοπτικές που υπάρχουν. Όπως έκανε γνωστό, αρκετά από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου είναι ενοχλημένα με τη συμπεριφορά συγκεκριμένων υπαλλήλων, οι οποίοι δεν τηρούν το ωράριο, με αποτέλεσμα τυπικές διαδικασίες να είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες για τους δημότες και οι ευσυνείδητοι εργαζόμενοι να βαρύνονται με σαφώς μεγαλύτερο φόρτο εργασίας.
Απόρροια αυτής της κατάστασης είναι στον δήμο να παραπονούνται καθημερινά, μέσω επιστολών ή τηλεφωνημάτων, πολίτες που είτε ταλαιπωρήθηκαν είτε δεν κατάφεραν να εξυπηρετηθούν.

Πηγή: neosagon.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου