Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Κύρκος - Καλέργης: Οι... εχθροί του λαού!!!

Πριν λίγο, αργά το απόγευμα, στο 1ο Νεκροταφείο της Αθήνας έγινε η πολιτική κηδεία του Λεωνίδα Κύρκου.
Δεν υπήρξε μέσο ενημέρωσης που να μην έγραψε από την πρώτη μέρα του θανάτου του την είδηση, μαζί με κάποιο βιογραφικό του εκλιπόντος και δηλώσεις - ανακοινώσεις κομμάτων και προσωπικοτήτων. Το ίδιο και για τον Λυκούργο Καλέργη μια μέρα πριν...
Κι όμως υπήρξε μια εφημερίδα,
ο Ριζοσπάστης, το κομματικό όργανο του ΚΚΕ, που αφιέρωσε (δυο μέρες μετά το θάνατο, φαίνεται έπρεπε να αποφασίσει πρώτα το Πολιτικό Γραφείο!!) μερικές αράδες γεμάτες χολή, προσέχοντας ευλαβικά να μην μολυνθεί το "ένα κόμμα" από αναφορές (τουλάχιστον) για τη σύμπλευση Λεωνίδα - Χαρίλαου όταν ίδρυσαν από κοινού τον ενιαίο Συνασπισμό ή από τον πρότερο (του 1968) πολιτικό βίο του Κύρκου όταν ήταν μέλος του ΚΚΕ και βουλευτής της ΕΔΑ, ή (στα τέλη του Εμφυλίου) όταν καταδικάστηκε σε θάνατο... 
Και βεβαίως το ΚΚΕ, ούτε ένα συλλυπητήριο δεν απέστειλε προς τους οικείους τους!!!
Κρίμα... 
Ένα σχόλιο από τη σημερινή ΑΥΓΗ: 
Οι αριστεροί εχθροί!..
Χωρίς σχόλια παραθέτουμε από τον χθεσινό "Ριζοσπάστη" τις ειδήσεις για τον θάνατο του Λεωνίδα Κύρκου και του Λυκούργου Καλλέργη.
Στη σελίδα 18 της εφημερίδας και με τίτλο "Απεβίωσε ο Λ. Κύρκος" το μονόστηλο του "Ρ" αναφέρει:
"Απεβίωσε τα ξημερώματα της Κυριακής σε ηλικία 87 ετών ο Λεωνίδας Κύρκος. Μετά τη διάσπαση του ΚΚΕ το 1968, ηγήθηκε του «ΚΚΕ Εσωτερικού», κόντρα στο ΚΚΕ, της ΕΑΡ και υπήρξε γραμματέας του «Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου» μέχρι τον Μάρτη του 1991 παραμένοντας στη συνέχεια ένα από τα ηγετικά του στελέχη συνεχίζοντας την αντιΚΚΕ δράση του. Το 2010 στήριξε τη «Δημοκρατική Αριστερά» του Φ. Κουβέλη, που προέκυψε από τη διάσπαση του ΣΥΝ. Διετέλεσε βουλευτής και ευρωβουλευτής. Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει αύριο Τετάρτη, στις 5 μ.μ. στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών".
Σε ό,τι αφορά τον Λυκούργο Καλλέργη παραθέτει ένα σύντομο βιογραφικό, ενώ για την πολιτική του διαδρομή αναφέρει πως τον Νοέμβρη του 1977 εξελέγη βουλευτής του ΚΚΕ στην Α΄ Αθήνας για μια τετραετία ενώ μετά την αντεπανάσταση και την ανατροπή του σοσιαλισμού στήριξε το οπορτουνιστικό μόρφωμα του «Συνασπισμού της Αριστεράς».

Το δημοσίευμα του Ριζοσπάστη για τον Λυκούργο Καλλέργη. 
Προσέξτε προς το τέλος το εμμετικό: "...μετά την αντεπανάσταση και την ανατροπή του σοσιαλισμού στήριξε το οπορτουνιστικό μόρφωμα του «Συνασπισμού της Αριστεράς»"
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου