Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Το ζητούμενο είναι η Νέα Μεταπολίτευση και η Άμεση Δημοκρατία

Εν όψει ΔΕΘ ο παλαιοκομματισμός ετοιμάζεται να «πει» τα δικά του…
Ο Παπανδρέου, ακούγεται, ότι θα μιλήσει για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος…
Ο Σαμαράς, λέγεται, ότι θα πλέξει το εγκώμιο του Καραμανλή…
Η Αριστερά μάλλον θα πανηγυρίζει, δικαιωμένη, δίχως όμως πρόταση -για μια ακόμη φορά.
Το θέμα είναι ΕΜΕΙΣ τι θέλουμε! Θέλουμε κάποιον από όλους αυτούς, ή ένα νέο πολίτευμα;
Το αίτημα για ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ το αγκάλιασε ο ελληνικός λαός στο Σύνταγμα και στις άλλες πλατείες όπου διαδήλωνε επί δύο μήνες.
Και είναι η μόνη σοβαρή πρόταση εξόδου από την κρίση,
η οποία είναι πρωτίστως πολιτική – πολιτισμική και δευτερευόντως οικονομική.
Όλοι αυτοί που βρίσκονται σήμερα στη Βουλή, στο μερίδιο ευθύνης που στον καθένα αναλογεί, είναι συνυπεύθυνοι.
Είτε κυβέρνησαν, είτε αντιπολιτεύονταν…
Εάν έχουν την ελάχιστη πατριωτική ή κοινωνική συνείδηση, όλοι αυτοί, πρέπει να κάνουν πέρα. Όσο και αν τους είναι δύσκολο, όσο και αν ως ανεπάγγελτοι δεν θα ξέρουν τι να κάνουν την επόμενη ημέρα. Πάντως για πολιτική δεν κάνουν, να φύγουν λοιπόν, να μας αδειάσουν τη γωνιά…
Αυτό που θέλει ο ελληνικός λαός είναι να γίνει ο ίδιος κυβέρνηση. Όπως συνέβαινε και στην αρχαία μας δημοκρατία. Ζητάει πολλά ο λαός; Όχι, το αυτονόητο, αφού όλοι παραδέχονται, το γράφει και το Σύνταγμά μας, ότι είναι ο «κυρίαρχος λαός».
Στο επιχείρημα ότι η Άμεση Δημοκρατία σήμερα δεν είναι εφαρμόσιμη, απαντάμε ότι η Ελβετία έχει Άμεση Δημοκρατία. Και το πολίτευμα της Ελβετίας έφτιαξε ο Καποδίστριας. Στο επιχείρημα ότι «δεν είμαστε Ελβετία» θα συμφωνήσουμε! Είμαστε σε πολλή καλύτερη θέση, τόσο στο χάρτη, όσο και στις δυνατότητες ανάπτυξης. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ξανά σπουδαία και ευτυχισμένη, αρκεί να πετύχει την Εθνική της Ανεξαρτησία. Και η Εθνική Ανεξαρτησία κερδίζεται μόνο μέσω της πραγματικής Δημοκρατίας.
Δεν πρέπει λοιπόν να χάσουμε ούτε για μια στιγμή το στόχο: ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι ο στόχος και το ζητούμενο.
Και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν Σαμαρά ή Καρατζαφέρη, που τώρα τελευταία έβαλαν τη λέξη Μεταπολίτευση στο στόμα τους, να μας «μπερδεύουν». Αυτά που λέει ο Σαμαράς έχουν την αξία του κάλπικου, ας θυμηθούμε τον περιβόητο «σικέ» αντιμνημονιακό αγώνα που κήρυττε, ενώ ο ίδιος ποτέ δεν μίλησε για έξοδο από το Μνημόνιο, αλλά για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Κάπως έτσι θα φαντάζεται και τη νέα Μεταπολίτευση, ως… άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τη σκούφια του αλλιώς. Με τις στρατιές «πεινασμένων» ΟΝΝΕΔιτών να περιμένουν στη γωνία για να λεηλατήσουν ξανά το κράτος, όπως έκαναν επί 5 χρόνια.
Για τον Καρατζαφέρη δεν χρειάζονται πολλά σχόλια, ο άνθρωπος λέει ό,τι να ΄ναι για να τα αναιρέσει την επόμενη στιγμή. Δεν έχει καμιά σοβαρότητα και δεν αξίζει να ασχολείται κανείς μαζί του, ή με το πατριδοκάπηλο τσίρκο που ονομάζεται ΛΑ.Ο.Σ.
Μακριά λοιπόν από τις σειρήνες της ανόητης και ξενόδουλης δεξιάς, μακριά από τις παγίδες του σοσιαλφιλελεύθερου ξεπουλημένου ΠΑΣΟΚ, μακριά από τα αδιέξοδα της κομμουνιστικής Αριστεράς.
Ο τόπος έχει ανάγκη από Άμεση Δημοκρατία και Εθνική Ανεξαρτησία και κανείς από όλους αυτούς δεν είναι ικανός να μας προσφέρει αυτά τα αγαθά ή έστω να τα εγγυηθεί. Μόνοι μας θα κάνουμε αυτό που πρέπει: να αγωνιστούμε για ό,τι αγαπάμε και ως Έλληνες δεν αγαπάμε τίποτα περισσότερο από τη λευτεριά μας.
Στους δρόμους του αγώνα λοιπόν και αφήστε τα παλαιοκομματικά απολιθώματα να «τραγουδάνε» στη ΔΕΘ. Η ημέρα που θα τους ξεφορτωθούμε πλησιάζει, αρκεί να την προκαλέσουμε εκείνη την ημέρα…
Στέφανος Μυτιληναίος

Πηγή: tsantiri.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου