Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Εξετάζουν σενάρια… όπως πάντα!

«Οι πληροφορίες επιμένουν ότι στο υπουργείο Εσωτερικών έχουν αρχίσει και εξετάζουν προτάσεις για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και διάφορα σενάρια. Οι ίδιες πληροφορίες τονίζουν ότι δεν επεξεργάζονται τις εκδοχές του γερμανικού μοντέλου…».
Τα παραπάνω αναφέρει σε σχόλιό της καρδιτσιώτικη εφημερίδα, γνωστή για τις διασυνδέσεις της με την παρούσα κυβέρνηση.
Είναι ό,τι πιο αληθινό δεν έχει γράψει μέχρι τώρα η εν λόγω εφημερίδα!!
** Πράγματι, ειδικά τον εκλογικό νόμο πάντοτε τον «μαγείρευαν» πολύ καλά, έτσι ώστε να μην φύγει η πλειοψηφία της Βουλής από τα χέρια των δύο «κομμάτων εξουσίας» και μάλιστα σε μονοκομματικές κυβερνήσεις.
(Σχετικά με τα «μαγειρέματα» που επιδίδονται στο υπουργείο Εσωτερικών, θυμηθείτε πώς «ράφτηκαν» οι καποδιστριακοί δήμοι για να βγάλει δικούς του δημάρχου το ΠΑΣΟΚ, άσχετα αν τελικά δεν του κάθισαν όπου σχεδίαζε να νικήσει. Το ίδιο και όταν έφτιαξε τους καποδιστριακούς δήμους… Σενάρια επί χάρτου, που δεν βγαίνουν πάντα).

** Πράγματι, δεν πρόκειται να εφαρμόσουν το γερμανικό μοντέλο, γιατί εκεί στη Γερμανία (με εξαίρεση το κατώτατο ποσοστό που χρειάζεται ένα κόμμα για να μπει στη Βουλή), ισχύει η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, με την οποία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν σχέσεις θυμιάματος και διαβόλου!!
Αν τώρα εξέταζαν «εκδοχές του γερμανικού μοντέλου», θα εφάρμοζαν ένα εκλογικό σύστημα εντελώς νόθο, που καμιά σχέση θα είχε με το γερμανικό – και θα φαινόταν έτσι η διαφορά και η εμμονή του ΠΑΣΟΚ σε ολιγαρχικές κυβερνήσεις του 30% συνολικά του λαού, τις οποίες έχουν επιβάλλει εδώ και τόσα χρόνια…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου