Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Όχι της Αλέκας σε αριστερή κυβέρνηση

Τη μέρα που κλείνουν 70 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ, η Αλέκα επιμένει στην κομματική της μοναξιά!...

Η άρνηση της Αλέκας Παπαρήγα στην πρόταση Τσίπρα για δημιουργία ενός νέου συνασπισμού εξουσίας μπορεί τους… μυημένους να μην τους ξάφνιασε, ωστόσο οι πολίτες «δεν κατανοούν την εμμονή του ΚΚΕ στην περιχαράκωση
των ποσοστών του», δήλωσε στο kentrinews, στέλεχος της Κουμουνδούρου. «Θα περίμενε κανείς από την σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ, σε τούτες τις δραματικές στιγμές για το λαό», πρόσθεσε η ίδια πηγή «να αφήσει κατά μέρος τα πείσματα και να αδράξει την ιστορική ευκαιρία για πιθανή διακυβέρνηση του τόπου από την Αριστερά». Η κόντρα ξεκίνησε μετά από δήλώσεις της Αλέκας  που είπε πως αν «δουν τον Τσίπρα στην ΕΕ η Μέρκελ και ο Σαρκοζί θα πέσουν τάβλα κάτω». Άμεση ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα: «Εάν το ΚΚΕ λέει ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα για την πιθανή άνοδο της αριστεράς στη διακυβέρνηση του τόπου, τότε ποιος ο λόγος ύπαρξής του;» αναρωτήθηκε με νόημα.
Σε συνέντευξή του στον ραδιόφωνο της ΕΡΤ3, ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε σε όσα είπε για τον ίδιο η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα στη ΝΕΤ.
Για την αποστροφή της κ.Παπαρήγα ότι «άμα δουν τον Τσίπρα στην ΕΕ η Μέρκελ και ο Σαρκοζί θα πέσουν τάβλα κάτω» ο κ.Τσίπρας παρατήρησε: «Αυτές όλες είναι υπεκφυγές. Εάν το ΚΚΕ λέει ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα από την ενίσχυση της αριστεράς και από την άνοδο της αριστεράς, την πιθανή άνοδο στη διακυβέρνηση του τόπου, τότε ποιος ο λόγος ύπαρξής του, γιατί ζητά την ψήφο του λαού; Εάν μοιρολατρικά πρέπει να δεχτούμε ότι μονάχα στη δεύτερη παρουσία του σοσιαλισμού μπορεί να υπάρξει ελπίδα και ζωή, τότε θα καταντήσουμε να περιμένουμε δευτέρα παρουσία».
Ο κ.Τσίπρας τόνισε, επίσης, την ανάγκη να υπάρξει σήμερα ένα μέτωπο αντίστοιχο με αυτό στο οποίο προχώρησαν οι δυνάμεις της Αριστεράς του 1940-44 και υπογράμμισε: «Επιτρέψτε μου, είναι βαριά αυτή η κουβέντα που θα πω, αλλά εάν επιμείνει η ηγεσία του Κομουνιστικού Κόμματος σε αυτή την πολιτική – εγώ είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα επιμείνει – θα είναι αντίστοιχου μεγέθους ιστορικό λάθος με τα λάθη που έγιναν μετά το αντάρτικο, μετά τις ένδοξες αυτές μέρες του λαού μας, όπου παραδώσανε τα όπλα και χάσαμε την ευκαιρία να δοθεί μια άλλη προοπτική στη χώρα μας».
 Πηγή: tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου