Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Τσίπρας: Αρκετά με την τρικομματική συμμαχία

Εκκληση στις δυνάμεις τις Αριστεράς να μετατρέψουν «την κοινωνική αγανάκτηση σε εναλλακτική προοπτική» απηύθυνε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, μιλώντας σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του κόμματος στη Νέα Σμύρνη.
«Ιστορική ευθύνη της Αριστεράς είναι να ανταποκριθεί στην απαίτηση αυτή. Και να εξαντλήσει όλες της τις δυνατότητες. Να αναδείξει τον καλύτερό της εαυτό στη υπόθεση των κοινωνικών αγώνων», τόνισε ο κ. Τσίπρας και επανέλαβε το αίτημά του για άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν έχει καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση και ότι φτιάχτηκε «για να σώσει τον δικομματισμό από την καταστροφή».
«Αρκετά λοιπόν με την τρικομματική συμμαχία. Έχουμε δημοκρατία και είμαστε αποφασισμένοι να την υπερασπιστούμε», υπογράμμισε για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «ο θίασος των δυόμισι κομμάτων που στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου, έχει χάσει πλέον κάθε αξιοπιστία».
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στον «εφιάλτη των Μνημονίων» που ζει η χώρα και ο οποίος όπως είπε, «ισοπεδώνει την κοινωνία χωρίς προοπτική διεξόδου από την βαθύτατη οικονομική και κοινωνική κρίση».
«Διέξοδος μέσα από την πολιτική αυτή δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση, με λεηλασία των κοινωνικών πόρων. Δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση με αλλεπάλληλα μέτρα που διογκώνουν την ανεργία και τη φτώχεια», ξεκαθάρισε.
Αναφερόμενος στις χθεσινές αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι αυτό που στην ουσία συμφωνήθηκε είναι η επιβολή σκληρότερων δημοσιονομικών κανόνων, η κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και η απαλλοτρίωση της εθνικής και δημοκρατικής κυριαρχίας στα κράτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου