Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Μένει σε έπαυλη στην Εκάλη και οδηγεί Πόρσε ο Νίκος Παπανδρέου

Από το tsantiri.gr

Στο πρωτοσέλιδο του Πρώτου Θέματος φιγουράρει ο αδελφός του Γιώργου Παπανδρέου, Νίκος, με τον τίτλο «Τι φοβάται ο Γιώργος για τον Νίκο». Η εφημερίδα γράφει στην πρώτη της σελίδα «Λάιφ Στάιλ που προκαλεί την ώρα που η Ελλάδα χρεοκοπεί», «Πόρσε και κάμπριο για τον ίδιο», «BMW 4×4 για τη σύζυγο», «Από τα Βριλήσσια σε μεζονέτα 530 τ.μ. με πισίνα στην Εκάλη», «και Φιλιππινέζα φυσικά», «υπογράφει πολιτικές επιστολές σαν Τρότσκυ και επιταγές σας εφοπλιστής» για να καταλήξει, στο πρωτοσέλιδο πάντα, «Πολλά θαυμαστικά για τους πόρους του συγγραφέα».
Μέσα η εφημερίδα αφιερώνει 5 σελίδες (16-20) στον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού. Οι λεζάντες είναι καρφιά:
«Η BMW αξίας περίπου 40.000 ευρώ, όπως και η Porsche, η οποία εκτιμάται πάνω από 180.000 ευρώ, ανήκουν σε εταιρείες χρονομίσθωσης, στην Olympic S.A. και στην ALPHA Leasing αντίστοιχα».
«Η τριώροφη έπαυλη στην Εκάλη, με πισίνα και γκαράζ, ανήκε στο παρελθόν στον γνωστό Έλληνα συνθέτη Φοίβο Τασσόπουλο, ο οποίος στη συνέχεια την πούλησε και σήμερα ενοικιάζεται από τον Νίκο Παπανδρέου. Σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς, το ενοίκιο της κατοικίας υπολογίζεται με τα σημερινά δεδομένα στα 5.000 – 6.000 ευρώ».

Διαβάστε ορισμένα αποσπάσματα από το ρεπορτάζ της εφημερίδας που «πονάνε»:

Ενοχλημένη και η Άντα με τον Νίκο
Αντίθετα με το μετρημένο, πράο και ευγενικό δημόσιο προφίλ του Γιώργου Παπανδρέου, ο Νίκος είναι πιο εκδηλωτικός, επιδεικτικός και απαιτητικός. «Πεισματάρηδες και οι δύο, διαφέρουν στον χειρισμό των πραγμάτων όσο ένας ευαίσθητος κοινωνικά πολιτικός με έναν ατίθασο συγγραφέα», λένε οι άνθρωποι που γνωρίζουν επί χρόνια την οικογένεια. «Υπό αυτή την έννοια ο πρώην πρωθυπουργός είναι από χαρακτήρα ήπιος και αυτό αντανακλάται και στις συνήθειες της προσωπικής του ζωής. Ποτέ δεν απαίτησε εξεζητημένα προνόμια, ποτέ δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να οδηγήσει ένα σούπερ σπορ αυτοκίνητο, δεν θεώρησε υποχρέωση απέναντι στον εαυτό του να κατοικήσει σε δυσθεώρητη βίλα, δεν ζήλεψε το δείπνο σε ένα πανάκριβο γκουρμέ εστιατόριο. Ένα ποδήλατο και ένα κανό είναι τα ταπεινά χόμπι του και αυτά τα έχει πληρώσει επικοινωνιακά με το παραπάνω.
» Ο Νίκος, από την άλλη, ως χαρακτήρας αλλά όχι ως πολιτικός δεν μπήκε ποτέ σε σύγκριση με τον πατέρα ώστε να καλουπώσει τις παρορμήσεις του και να αντισταθεί στις σειρήνες της ευζωίας λόγω μιας αποδεκτής δημόσιας εικόνας. Ανέκαθεν ήθελε να είναι αυτόφωτος και αν του δινόταν πιθανόν η ευχέρεια θα επέβαλε το στυλ ζωής που επιθυμούσε. Και αν η σημερινή κοινωνική αυτονόμησή του έχει στοιχεία υπερβολής, αυτό δεν σημαίνει ότι τα άλλα μέλη της ευρύτερης οικογένειας, παρά τη μεταξύ τους αλληλεγγύη, δεν ενοχλούνται».
Λέγεται ότι η σύζυγος του Γιώργου, Άντα, έχει εκφράσει την αντίρρησή της με το εσχάτως προκλητικό lifestyle του κουνιάδου της, υποστηρίζοντας ότι εκθέτει όλη την οικογένεια.
Η χλιδάτη διαβίωση και το κόστος της
Λαμβάνοντας υπόψη την παλιότερη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου, ότι «από τον παππού μου κληρονόμησα ένα ρολόι και από τον πατέρα μου ένα όνομα», εύκολα συνάγεται ότι και ο κατά τέσσερα χρόνια μικρότερος αδελφός του δεν παρέλαβε από τους προγόνους του πολλά περισσότερα. Δεδομένου όμως του επιπέδου ζωής και δημοσίων υποχρεώσεων του Νίκου Παπανδρέου, τα ερωτήματα για το κόστος διαβίωσής του ποικίλλουν. Δεν είναι λίγοι, πάντως, εκείνοι που υποστηρίζουν ότι με πρόχειρους υπολογισμούς ανέρχεται (για λογαριασμούς κοινωφελών οργανισμών, ενοίκια, δίδακτρα, δόσεις και λοιπά πάγια) στο ποσόν των 15.000 ευρώ περίπου το μήνα. Ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, για το οποίο κάθε λαϊκιστής ενδεχομένως θα αντέτεινε ότι αντιστοιχεί σε 20 βασικούς μισθούς του δημοσίου.
Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και οι εκάστοτε επικρητές του συγγραφέα αναρωτιούνται πόσο προσοδοφόρο και αποδοτικό μπορεί να γίνει το επάγγελμά του – ακόμα και όταν, εκτός από το εγχώριο πιστό, έχει αποκτήσει και διεθνές αναγνωστικό κοινό.

Περισσότερα στο Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί.

 

Τι απαντά ο Νίκος Παπανδρέου

Από την πλευρά του ο Νίκος Παπανδρέου με την απάντησή του σε ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους που δημοσιεύει το smart post gr επιχειρεί να αντικρούσει την εφημερίδα κάνοντας λόγο για αυτοκίνητα που δεν του ανήκουν. Ειδικότερα, για την Porshe υποστηρίζει ότι ανήκει σε ένα φίλο του ο οποίος την πάρκαρε για μια ημέρα στο γακράζ του χωρίς φυσικά να κάνει αναφορά στο leasing ή στα ποσά που καταβάλει ως ενοίκιο για το σπίτι στο οποίο διαμένει.

Αναλυτικά η απάντηση του Νίκου Παπανδρέου στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»:
Εδώ και ενάμισυ χρόνο περίπου διάφορα μπλογκ και εφημερίδες ασχολούνται επιμελώς με το πρόσωπό μου, χωρίς φυσικά να προσκομίζουν στοιχεία. Το σημερινό εξώφυλλο είναι στην ίδια γραμμή με τα μπλογκ. Μόνο σκοπό που έχουν είναι -υποθέτω- να αποτελειώσουν δια της λασπολογίας, το επώνυμο «Παπανδρέου» μια και καλή.
Πρώτ’ απ’ όλα προφανώς είμαι υπό απίστευτη παρακολούθηση επειδή για μια μέρα που επισκέπτης πάρκαρε το αμάξι του στα γκαράζ μου, προλάβατε να βγάλετε φωτογραφία με αυτό, υπονοώντας ότι μου ανήκει.
Φυσικά και δεν μου ανήκει. Όπως και δεν μου ανήκει ένα 4×4 BMW, όπως υπονοείτε στο εξώφυλλο. Έχω ένα οικογενειακό VOLVO του 2003. Όμως σημειώνω ότι ποτέ δεν κάνατε το κόπο να με ρωτήσετε αν μου ανήκει το πολυτελές αμάξι που φωτογραφίσατε ή αν μου ανήκει η μεζονέτα στην οποία διαμένω. Ένα τηλεφώνημα; Δικό σου το αμάξι Νίκο; Όχι. Δικό σου το σπίτι; Όχι. Έχεις Porsche; Όχι. Έχεις BMW 4×4; Όχι.
Αν προέρχονταν από τα πολυπληθή δεξιά μπλογκ, ίσως θα το καταλάβαινα. Από σοβαρή εφημερίδα, ένα απλό τηλεφώνημα σε μένα δεν θα ήταν το σωστό και δεοντολογικό; Ιδιαιτέρως σε μια δύσκολη εποχή (για την οποία έχω γράψει πολλές φορές και έχω προτείνει λύσεις) δεν πρέπει να προσέχουμε τι λέμε για ανθρώπους με επώνυμα; Προς τι αυτή η κακία; Προς τι αυτή η επιμονή;
Πραγματικά δύσκολα καταλαβαίνω την τόση κακία. Αν θέλετε, με χαρά να σας δώσω και τα τελευταία δέκα χρόνια των φορολογικών μου δηλώσεων, να δείτε από κοντά. Είμαι φυσικά υπέρ του πόθεν Εσχες για όλους. Μήπως να κάντε το πρώτο βήμα εσείς;
Μάλιστα γνωρίζω ότι έχετε ή είχατε στα χέρια σας -σας το έφερε «δημοσιογράφος»- αντίγραφο του ενοικιαστηρίου του σπιτιού. Μεγάλη αμαρτία φαίνεται να διαμένω στην Εκάλη! Που θα προτιμούσατε; Στο πατρικό στο Π. Ψυχικό; Στο Καστρί του παππού; Σε ποιά μαγαζιά επιτρέπεται να πηγαίνω; Με τι αμάξι να κυκλοφορώ και με πόσα κυβικά; Τι ποτό επιτρέπεται να πίνω ως αδερφός (γιος, εγγονός –διαλέξτε και πάρτε) πρωθυπουργού; Ρετσίνα; Κρασί ελληνικό; Αν είναι ιταλικό; Γαλλικό; Από Χιλή; Σε ποιές χώρες μπορώ να ταξιδεύω; Και με ποιά εταιρεία; Και σε ποιά θέση; Τσιγάρο; Τι μάρκα;
Ούτε το σπίτι είναι δικό μου, ούτε το πολυτελές αμάξι. Ποτέ δεν μου άρεσαν αυτά άλλωστε και δεν συνάδουν με την φύση μου.
Φυσικά σημειώστε ότι δεν έχω δημόσια θέση, δεν πληρώνομαι από τους φορολογούμενους και κάνω τα πάντα να μην επιβαρύνω ποτέ το δημόσιο. Ξέρω ότι δεν σας πείθω. Αλλά για την τιμή των όπλων δεν μπορώ να μη απαντήσω, έστω και μια φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου