Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Μεγάλη η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Ζάκυνθο με ομιλητή τον Τσίπρα

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του Μουσικού Γυμνάσιου Ζακύνθου την Παρασκευή, κατά την ομιλία του Α. Τσίπρα, που παραβρέθηκε στη Ζάκυνθο στα πλαίσια της διήμερης περιοδείας του στην Ζάκυνθο.
Στο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν ακόμα και ο Παύλος Κλαυδιανός μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιάννης Τόλιος μέλος της ΠΣΕ του σχήματος, οικονομολόγοι.
Στην αμφιθεατρική αίθουσα, χωρητικότητας 250 ατόμων, του μουσικού γυμνάσιου, όπου τα τελευταία χρόνια, με τις πολιτικές ομιλίες πρωθυπουργών και αρχηγών πολιτικών κομμάτων, έχει καθιερωθεί - από πλευράς προσέλευσης κόσμου, να θεωρείται σαν βαρόμετρο της επιρροής των πολιτικών δυνάμεων στο νησί,
ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε με αναλυτική τεκμηρίωση, τις θέσεις του σχήματος.
Για το πώς φθάσαμε ως εδώ και την εναλλακτική πρόταση της ριζοσπαστικής αριστεράς με τα πέντε « Α» της ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών , της αναστολής πληρωμής τόκων και χρεολυσίων στην προοπτική διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, της ανάπτυξης με αναδιανομή του πλούτου και της κοινωνικής αλληλεγγύης ασπίδα προστασίας των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.
Ενώ ο ζωντανός διάλογος με ερωτήσεις και παρεμβάσεις των παρευρισκομένων έδειξε το έντονο ενδιαφέρων του κοινού για τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Το πρωί του Σαββάτου στις 10 πμ ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε στο χώρο του νοσοκομείου με φορείς της Ζακύνθου. Στην συνάντηση που συμμετείχαν εργαζόμενοι του ιδρύματος καθώς και ζακυνθινοί πολίτες έλαβαν μέρος εκπρόσωποι του συλλόγου εργαζομένων και γιατρών του νοσοκομείου, εκπρόσωποι των συλλόγων δασκάλων-νηπιαγωγών και καθηγητών, οι πρόεδροι του εμπορικού συλλόγου, του ΤΕΕ Ζακύνθου και του Ιατρικού Συλλόγου, εκπρόσωποι του συλλόγου υπαλλήλων περιφερειακής ενότητας Ζακύνθου, του συλλόγου καρδιοπαθών και εκπρόσωποι των συλλόγων Νέων Εργατικών Κατοικιών Ζάκυνθος ΙΙ & ΙΙΙ.
Συνάντηση είχε επίσης και με τον διοικητή του νοσοκομείου και με την ¨Ένωση αστυνομικών Ζακύνθου.
Στο τέλος της περιοδείας του στην Ζάκυνθο παραχώρησε συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης.
Ιδιαίτερες ήταν και οι αναφορές του στα προβλήματα του νησιού με αιχμές την άμεση λειτουργία του νέου νοσοκομείου, την κατάρρευση της τιμής του ελαιολάδου και την αποδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής, στην επιβολή του 23% ΦΠΑ στα είδη εστίασης και στο πρόβλημα του all inclusive στον τουρισμό.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένα για την συμμετοχή του κόσμου και τα αποτελέσματα της περιοδείας ήταν τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: enimerosi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου