Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Φιλανδή υπουργός: "Η Ελλάδα είναι σαν τον καρκίνο"

Σε προσβλητικές δηλώσεις εναντίον της χώρας μας επιδόθηκε η υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας, Γιούτα Ουρπιλάινεν, παρομοιάζοντας την κατάσταση της Ελλάδας με καρκίνο.Η Φινλανδή ΥΠΟΙΚ, η οποία μας είχε απασχολήσει και πριν από ένα εξάμηνο περίπου όταν η ίδια και η κυβέρνηση της είχαν απαιτήσει εγγυήσεις για να συναινέσουν στο νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, μίλησε σε σεμινάριο για επιχειρηματίες και ξεσπάθωσε κατά της Ελλάδας: «Η κατάσταση της Ελλάδας δημιουργεί αβεβαιότητα, είναι σαν τον καρκίνο. Όσο είναι αβέβαιη, θα μεταδίδει την αβεβαιότητα».
Η ίδια, μάλιστα, συνέχισε την κριτική της στην Ελλάδα σημειώνοντας ότι βρίσκεται πάντα εκτός στόχων: «Η Ελλάδα πάντα υπολείπεται των στόχων του προγράμματος που έχουμε συμφωνήσει από κοινού. Προς το παρόν, φαίνεται ότι δεν μπορεί να επιτύχει τον στόχο (για μείωση του χρέους) στο 120% του ΑΕΠ».
Μήπως σας διαφεύγει αγαπητή κα Ουρπιλάινεν, ότι το πρόγραμμα εκτός πραγματικότητας που εφαρμόζει η Ελλάδα, είναι δημιούργημα των δανειστών και είναι αυτό που ευθύνεται για το μπλακ-άουτ στους στόχους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου