Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Διαλυμένο μαγαζί η κυβέρνηση – στραπάτσο Λοβέρδου

Ελειπε ο γάτος (ΓΑΠ) "χόρεψαν" τα ποντίκια!! Στους καταψηφίζοντας ΠΑΣΟΚτζήδες δεν είδα δύο ονόματα: Ρόβλιας - Σαλαγιάννης! Μα ακόμα κι ο Νικολάκης; Πάει να τη βγει από... δεξιά του Ρόβλια;;

Σε θρίλερ για την ενδοκυβερνητική συνοχή εξελίχθηκε η ονομαστική ψηφοφορία στη Bουλή για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και κόλαφος για το ΠΑΣΟΚ μετά την καταψήφιση βασικών άρθρων από 50 πράσινους βουλευτές. “Όχι” σε όλα ψήφισαν τα κόμματα της Αριστεράς.
Το ισχυρότερο πολιτικό πλήγμα δέχθηκε ο υπουργός Υγείας, Αν. Λοβέρδος, η διάταξη του οποίου για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων δεν πέρασε.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ακόμα και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Πάνος Μπεγλίτης ψήφισε όχι σε τέσσερα από τα 11 άρθρα που είχαν τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία.
Ας σημειωθεί ότι οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν «παρών» στην τροπολογία Λοβέρδου, ενώ οι δικηγόροι βουλευτές του κόμματος προτίμησαν να απόσχουν από την ψηφοφορία, παίρνοντας αποστάσεις από τη ρύθμιση, που απελευθερώνει το επάγγελμα του δικηγόρου.
«Περιμέναμε διαρροές. Φαίνεται όμως ότι οι συντεχνίες έχουν πολύ μεγάλη επιρροή στους βουλευτές». Με αυτή τη φράση συνεργάτες του Λουκά Παπαδήμου σχολίασαν τις διαρροές στην ψηφοφορία κι όπως έλεγαν η τοπολογία Λοβέρδου θα επανέλθει…

Το θρίλερ της ψηφοφορίας
Σημαντικές ήταν οι «διαρροές» στο επίμαχο άρθρο για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, στο οποίο εξάλλου η Νέα Δημοκρατία δήλωσε «παρών» ενώ ο ΛΑΟΣ καταψήφισε.
Θετική ήταν η ψήφος των βουλευτών της ΝΔ και του ΛΑΟΣ στα υπόλοιπα άρθρα του πολυνομοσχεδίου.
Στο επίμαχο άρθρο που αφορά τον κλάδο των φαρμακοποιών, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος πρότεινε βελτιωτική αλλαγή. Εντούτοις, τα κόμματα της αριστεράς ζήτησαν την πλήρη απόσυρση της διάταξης αναφέροντας ότι ανοίγει ο δρόμος για να μπουν στην λιανική πώληση του φαρμάκου οι πολυεθνικές εταιρίες.
Η ΝΔ και το ΛΑΟΣ πρότειναν να αποσυρθεί η βελτιωτική διατύπωση και να επανέλθει την ερχόμενη εβδομάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι τόσο ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, ο εισηγητής του κόμματος Νάσος Αλευράς αλλά και οι βουλευτές του κόμματος Απόστολος Κακλαμάνης και Χάρης Καστανίδης κάλεσαν τον κ. Λοβέρδο να λάβει υπόψη του τις αντιδράσεις των βουλευτών και των κομμάτων.
Ο κ. Λοβέρδος δεν δέχτηκε να αποσύρει το άρθρο, το οποίο τελικά μπήκε και αυτό σε ονομαστική ψηφοφορία με αίτημα του ΚΚΕ.
Εικόνα διάλυσης εμφανίζει η Κοι-
νοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ



Μεταξύ αυτών που καταψήφισαν είναι και οι κ.κ. Πέμη Ζούνη, Γιάννης Βούρος, Βάσω Παπανδρέου, Λούκα Κατσέλη, Πάυλος Στασινός, Λάμπρος Μίχος. Χρήστος Πρωτόπαπας, Χαρά Κεφαλίδου, Δημήτρης Κρεμαστινός, Αικατερίνη Περλεπέ, Ηλίας Καρανίκας, Δημήτρης Βαρβαρίγος, Μιχάλης Κατρίνης, Τάσος Σιδηρόπουλος, Θανάσης Γικόνογλου, Βασίλης Κεγκέρογλου, Φραγκίσκος Παρασύρης, Χρήστος Κατσούρας, Χάρης Καστανίδης, Χρυσή Αράπογλου, Εύα Καϊλή, Δημήτρης Παπουτσής, Σάββας Εμινίδης, Μαρία Θεοχάρη, Αγγελική Γκερέκου, Σπύρος Μοσχόπουλος, Παναγιώτης Μπεγλίτης, Μανώλης Μπεντενιώτης, Δημήτρης Λιντζέρης, Γιάννης Διαμαντίδης, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιάννης Αμοιρίδης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Μαρία Θεοχάρη, Αχμέτ Χατζηοσμάν, Στάθης Κουτμερίδης, Μιχάλης Τζελεπής, Χρήστος Χάιδος, Χρήστος Μαγκούφης, Νίκος Τσώνης, Τόνια Αντωνίου, Ευτύχιος Δαμιανάκης, Ιωσήφ Βαλυράκης.
Από την πλευρά της ΝΔ αρκετοί δικηγόροι όπως οι κ.κ. Προκόπης Παυλόπουλος, Δημήτρης Σιούφας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Κώστας Τζαβάρας, Μιχάλης Γιαννάκης, Γιάννης Ανδριανός, Μαργαρίτης Τζίμας, Νίκος Νικολόπουλος αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Μαρκόπουλος επέλεξαν να απουσιάσουν από την διαδικασία εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή τους κυρίως με την διάταξη που αφορά στις δικηγορικές εταιρείες.



Μια φορά έλειψε ο Παπανδρέου, δεν έδωσε κομματική πειθαρχία και έγινε “πάρτι” ανταρτών το ΠΑΣΟΚ!

Πάρτι έκαναν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, από τη στιγμή που δεν υπήρξε γραμμή για κομματική πειθαρχία.
Ο πρόεδρος του καταρρέοντος κινήματος βρίσκεται στην Κόστα Ρίκα για τη Σοσιαλιστική Διεθνή.
Με την πρώτη ευκαιρία, το ΠΑΣΟΚ έδειξε τα σημάδια διάλυσης, με το κάθε κομμάτι του εντός Βουλής, να δείχνει την αντίθεσή του για διαφορετικούς λόγους.
Μην ξεχνάμε και το θέμα της διαδοχής και τις ομάδες που διαμορφώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου