Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Δεύτερη δημοσκόπηση δείχνει πέμπτο το ΠΑΣΟΚ

Αντιμέτωπο με πρόβλημα επιβίωσης το ΠΑΣΟΚ, τα ποσοστά του οποίου "έπιασαν" μονοψήφιο ποσοστό σε δημοσκόπηση της εταιρείας "To The Point" για την ΕΤ 3 η οποία παράλληλα καταγράφει την έντονη αίσθηση απελπισίας που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.
Συγκεκριμένα - από εκείνους που δήλωσαν ότι θα προσέλθουν στις κάλπες - ποσοστό 18,6% απαντά ότι θα ψηφίσει ΝΔ, το 8,7% ΚΚΕ, το 8,2% ΣΥΡΙΖΑ, το 7,5% "Δημοκρατική Αριστερά", το 7% ΠΑΣΟΚ, το 4,3% ΛΑΟΣ, το 3,5% Οικολόγους Πράσινους, το 1,7% "Χρυσή Αυγή", "άλλο κόμμα" απαντά ότι θα ψηφίσει το 9%, ενώ αναποφάσιστοι είναι το 24,2%.

Η έρευνα καταγράφει έντονη απογοήτευση από την κυβέρνηση Παπαδήμου. Το 55,4% αξιολογεί αρνητικά το έργο της, ενώ θετικά μόνο το 16,7%. Ούτε θετικά, ούτε αρνητικά απαντά το 24,7%, ενώ σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2011 οι αρνητικές απόψεις έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και οι θετικές απόψεις έχουν μειωθεί κατακόρυφα.

Ενδεικτικό του κλίματος στην κοινωνία είναι ότι στην ερώτηση "τι περιμένετε από την κυβέρνηση" ένας στους τρεις (το 32,3%) απαντά ότι "δεν περιμένει τίποτα". Ένα 10,8% περιμένει από την κυβέρνηση να μειώσει την ανεργία, ίδιο ποσοστό περιμένει "να σώσει τη χώρα", το 8,2% "να αυξήσει τους μισθούς", το 6,6% "να μειώσει τους φόρους", το 5,3% περιμένει ανάπτυξη και ένα ποσοστό 4,3% περιμένει "αντίσταση στο ΔΝΤ".

Το 30% των ερωτηθέντων απαντούν ότι θέλουν "εκλογές το συντομότερο" 
ενώ το 16,8% ζητούν εκλογές, "όταν λήξει η θητεία της Βουλής".

Όσον αφορά την τωρινή κατάσταση και την "επόμενη ημέρα" στο ΠΑΣΟΚ, το 57% θεωρεί ότι το κόμμα βρίσκεται στα πρόθυρα της διάσπασης και το 22,5% ότι θα συρρικνώνεται συνεχώς όσο επιδεινώνεται η κρίση.

Σε σχέση με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και το ποιος θα θεωρείται καταλληλότερος, το προβάδισμα διατηρεί η επιλογή "κανένας" με 51,4% ενώ ακολουθεί - με μεγάλη διαφορά - ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 8,5%. Ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος με 6%, ο Λουκάς Παπαδήμος με 1,9%, ο Γιώργος Παπανδρέου με 1,6%, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 1,4% και η Άννα Διαμαντοπούλου 1,3%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου