Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Νέα οικονομικά μέτρα από τον Ιούνιο προαναγγέλλουν Καψής και Βενιζέλος

Για νέα οικονομικά μέτρα τα οποία θα πρέπει να ληφθούν τον Ιούνιο, προειδοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής. Ο κ. Καψής, είπε ότι για να «βγει» η συμφωνία του Eurogroup για το ελληνικό χρέος, θα πρέπει και η Ελλάδα να κάνει πολλά πράγματα και σημείωσε ότι τον Ιούνιο θα πρέπει να συζητηθούν τα μέτρα που θα χρειαστούν για το 2013 και το 2014. «Πρέπει να κάνουμε τεράστιες θυσίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καψής, σε δηλώσεις που έκανε στη ΝΕΤ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε ακόμη ότι το ζήτημα για τις επόμενες κυβερνήσεις είναι τι αλλαγές θα γίνουν ώστε να καταστεί παραγωγική η οικονομία. Αναφερόμενος στο θέμα των εκλογών, επανέλαβε ότι αυτές θα διεξαχθούν μόλις ολοκληρωθεί η δανειακή σύμβαση.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, και απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα χρειαστούν νέα μέτρα τον Ιούνιο, απάντησε: «Τον Ιούνιο θα χρειαστεί να συζητήσουμε τον Προϋπολογισμό του 2013. Και τον Ιούνιο του 2013, τον Προϋπολογισμό του 2014. Το δικό τους επιχείρημα ποιο είναι; Γιατί πρέπει να ξέρουμε και τον διάλογο. Το δικό τους επιχείρημα είναι, ότι ‘εάν κάνετε τις διαρθρωτικές αλλαγές, αν ανοίξετε επαγγέλματα, αν λειτουργεί ομαλά η αγορά, εάν πέσουν οι τιμές’ -που πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας φυσικά στο να πέσουν οι τιμές γιατί δεν νοείται να πέφτουν οι μισθοί και οι συντάξεις και να μην πέφτουν οι τιμές ιδίως στα είδη πρώτης ανάγκης στο καλάθι της νοικοκυράς- εάν κάνουμε λοιπόν τις διαρθρωτικές αλλαγές χωρίς δισταγμούς, χωρίς καθυστερήσεις, θα μειώσουμε την πίεση στους μισθούς και στις συντάξεις». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου