Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Οι μπίζνες της Λαγκάρντ

Τόσο καιρό φωνάζουμε ότι το μεγαλύτερο σκάνδαλο του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου θα είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας – μεγαλύτερο ακόμη και από τις δραματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων. Και έρχεται τώρα να μας επιβεβαιώσει η ίδια η… Κριστίν Λαγκάρντ, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η οποία πάει να βάλει χέρι στα Ελληνικά Πετρέλαια, τα οποία αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα φιλέτα του Δημοσίου.

Και το λέμε αυτό διότι η εταιρεία που αναλαμβάνει σύμβουλος της αποκρατικοποίησης είναι η Baker & Mckenzie, μια δικηγορική εταιρεία η οποία έχει άμεση σχέση με την κυρία Λαγκάρντ.
Ποια είναι η σχέση της; Παλαιότερα η επικεφαλής του ΔΝΤ, πριν ακόμη γίνει υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, ήταν… πρόεδρος του εν λόγω γραφείου. Η Baker & McKenzie, όπως έχει γραφτεί, έχει πελάτες τούς μεγαλύτερους γερμανικούς επιχειρηματικούς ομίλους, αποκομίζοντας μάλιστα έσοδα για το 2011 της τάξεως των 2,27 δισ. δολαρίων.
Ποια είναι όμως η μεγαλύτερη «πλάκα» με τις ιδιωτικοποιήσεις; Ότι, όπως ομολόγησε ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Κ. Μητρόπουλος, «κατατρεχόμαστε από μερικούς μύθους που μου βασανίζουν τη ζωή. (…) Ένας από αυτούς είναι η αξία της περιουσίας του Δημοσίου, για την οποία δεν υπάρχει καμία μελέτη, αλλά μόνο μία ελπίδα και μία υπερηφάνεια. Η αγορά δεν μας έχει τιμήσει και θα αργήσει πολύ να το κάνει, εάν δεν συμπεριφερθούμε με άλλους τρόπους».
Στους… άλλους τρόπους περιλαμβάνεται μήπως και η απευθείας εμπλοκή της κορυφής του ίδιου του ΔΝΤ; Διότι μάλλον αυτός θα είναι ο… μόνος τρόπος!
Α.Χ.
ΠΗΓΗ: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου