Τρίτη 17 Απριλίου 2012

"Έφυγε" ο Δημήτρης Μητροπάνος...

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 64 ετών από πνευμονικό οίδημα, ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της σύγχρονης μουσικής μας ιστορίας.
Ο διάσημος ερμηνευτής του λαϊκού και έντεχνου τραγουδιού έδινε εδώ και χρόνια μάχη για να κρατηθεί στη ζωή καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.
Το πρωί της Τρίτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Υγεία, με εμετούς και διάρροιες. Άφησε την τελευταία του πνοή στις 11.00, από πνευμονικό οίδημα.
Ήταν παντρεμένος με τη Βένια, με την οποία είχε αποκτήσει δυο κόρες.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, αναφέρει ακριβώς ότι: «Ο ασθενής Δημήτριος Μητροπάνος διεκομίσθη στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ σήμερα το πρωί λόγω οξέως διαρροϊκού συνδρόμου και εμετών. Στη συνέχεια παρουσίασε αιφνιδίως δύσπνοια.
Μετεφέρθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου αντιμετωπίστηκε για οξύ πνευμονικό οίδημα από το οποίο και κατέληξε την 11η πρωινή».
Γεννήθηκε στην Αγία Mονή, μια συνοικία έξω από τα Τρίκαλα -από την οποία καταγόταν η μητέρα του- στις 2 Απριλίου του 1948. Μεγάλωσε χωρίς τον πατέρα του, τον οποίο γνώρισε στα 29 του χρόνια. Μέχρι τα 16 του νόμιζε πως είχε σκοτωθεί στον ανταρτοπόλεμο, όταν ήρθε ένα γράμμα το οποίο έλεγε πως ζει στην Ρουμανία. 
Ο πατέρας του καταγόταν από ένα χωριό της Καρδίτσας, το Καππά. Από μικρός δούλευε τα καλοκαίρια για να βοηθήσει τα οικονομικά της οικογένειάς του. Πρώτα ως σερβιτόρος στην ταβέρνα του θείου του και ύστερα στις κορδέλες κοπής ξύλων. 
Μετά την τρίτη γυμνασίου, το 1964, μετέβη στην Αθήνα να ζήσει με τον θείο του στην οδό Aχαρνών. Προτού τελειώσει το γυμνάσιο άρχισε να δουλεύει ως τραγουδιστής…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου