Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Δημοσκόπηση Pulse: Βυθίζονται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ!

Την ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού καταγράφει ακόμα μία δημοσκόπηση. Άπιαστο όνειρο η αυτοδυναμία, καθώς βυθίζονται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Δείτε πόσα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή...
Η εφημερίδα "Το Ποντίκι" δημοσιεύει μία από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν τις εκλογές. Και αυτή, της Pulse, αναδεικνύει τον κατακερματισμό του πολιτικού σκηνικού.
Η έρευνα της εταιρίας Pulse έγινε από τις 11 ως τις 17 Απριλίου σε πανελλαδικό δείγμα 1200 ανθρώπων.
Όπως φαίνεται ότι προκύπτει, η ΝΔ συγκεντρώνει 17,5% στην πρόθεση ψήφου ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 12%. Τρίτος πλέον εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 9% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Π. Καμμένου με 8% και η ΔΗΜΑΡ με 7%.

Με εξαίρεση τη ΔΗΜΑΡ, τα υπόλοιπα κόμματα, βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής το ένα με το άλλο. Η Χρυσή Αυγή παίρνει ένα 4,5% και οι Οικολόγοι 3%.
Τόσο ο ΛΑΟΣ όσο και η Δημοκρατική Συμμαχία συγκεντρώνουν από 2,5% ενώ το Άρμα Πολιτών και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ φτάνουν μόλις το 1%.
Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4%, το Λευκο-αποχη φτάνει το 11% ενώ οι υπόλοιποι δηλώνουν αναποφάσιστοι.
Με αυτά τα δεδομένα, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να συγκεντρώσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ 50%. Επιπλέον υπάρχει μάχη για την τρίτη θέση, ενώ έως και δέκα κόμματα έχουν κυμαινόμενες πιθανότητες εισόδου στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου