Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Έντονοι "τριγμοί" από τον αποκλεισμό του Νίκου Παππά

Συνεχίσθηκαν χθες Τετάρτη οι "τριγμοί" για τον αποκλεισμό του πολιτευτή Νίκου Παππά από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Καρδίτσας.
Συγκεκριμένα, υποστηρικτές του κ. Παππά συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία της ΝΟΔΕ στο Εμπορικό Κέντρο και με αποδοκιμασίες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση του Προέδρου Αντώνη Σαμαρά να μην συμπεριλάβει τον Νίκο Παππά στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.
Οι υποστηρικτές του κ. Παππά κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Δημήτρη Λουκά, ενώ παράλληλα ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Νούσιος υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος της ΝΟΔΕ εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή του στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου. 

Η επιστολή παραίτησης του Κου Νούσιου:
Κύριε Πρόεδρε,
Έρχονται στιγμές στη ζωή κάθε ανθρώπου που όπως λέει και ο ποιητής πρέπει να πεις το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι. Να πάρεις θέση όταν κάποιοι για τους δικούς τους λόγους επιλέγουν τη σιωπή και το συμβιβασμό. Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, οι επιλογές κάποιων περιχαρακώνουν το κόμμα αντί να το ανοίγουν στην κοινωνία. Μια κοινωνία που ψάχνει να εκφράσει την οργή της απέναντι σε μια πορεία κατάρρευσης του τόπου. Παρ’ όλα αυτά αρκετοί από εμάς μείναμε μέλη των οργάνων της Νέας Δημοκρατίας, παρά τις συστηματικές και καταγεγραμμένες, έγκαιρες διαφωνίες μας με τις επιλογές σε πολιτικές και πρόσωπα, θεωρώντας ότι η Νέα Δημοκρατία μπορούσε στο πλαίσιο της έστω περιορισμένης εσωκομματικής της δημοκρατίας να αποτελέσει πεδίο ουσιαστικού πολιτικού διακυβεύματος. Με την τύποις και ουσία πρόχειρη και αντικαταστατική επιλογή των υποψηφίων της παράταξης μας το διακύβευμα αυτό δεν υφίσταται πλέον. Η πλειοψηφία της κοινωνικής βάσης του Νέας Δημοκρατίας στην Καρδίτσα φιμώνεται. Διατηρήθηκε η Καρδίτσα στο κακό παρελθόν της οικογενειοκρατίας, των τζακιών και των θλιβερών κλώνων προχωρώντας στον ανέντιμο αποκλεισμό του Νίκου Παππά που αποδεδειγμένα υπήρξε μπροστάρης, μέχρι χθές, στους αγώνες του κόμματος και νοθεύοντας τις βασικές ιδεολογικές αρχές της φιλελεύθερης παράταξης και της πολιτικής φυσιογνωμίας του κόμματος.
Όλες αυτές οι εξελίξεις με οδηγούν με λύπη αλλά και με αίσθημα ευθύνης να παραιτηθώ από εκλεγμένο μέλος της ΝΟΔΕ  Νέας Δημοκρατίας Καρδίτσας.  
Παρά την προσπάθεια κάποιων να μετατρέψουν την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σε μικρό κόμμα με φοβικά σύνδρομα, θα συνεχίσω να παλεύω πάντα για τις αρχές της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.


Ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τη ΝΟΔΕ Καρδίτσας
Εμείς οι επί δεκαετίες ενταγμένοι στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας που θεωρούσαμε πως η μεγάλη αυτή παράταξη είχε κύριο στόχο τη διακυβέρνηση της χώρας με ικανούς πολιτικούς και πρόσωπα που προέρχονταν μέσα από διαφανείς διαδικασίες φανερά απογοητευμένοι
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ Και εναντιωνόμαστε στις άθλιες μεθοδεύσεις κατά τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου στο νομό μας, που είχαν ως αποτέλεσμα - την ανήθικη και χωρίς κανένα πολιτικό και κυρίως κομματικό όφελος - απομάκρυνση του Νίκου Παππά και δηλώνουμε πως θα αγωνισθούμε ενάντια σε τέτοιες πρακτικές που βλάπτουν πρωτίστως η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Η παράταξη μας δεν είναι «τσιφλίκι» κανενός αντίθετα ανήκει στο λαό της που τη στήριξε και τη στηρίζει, επομένως δεν έχει κανένας δικαίωμα να προβαίνει σε ενέργειες που την εκθέτουν ανεπανόρθωτα σ' ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Επιστολή διαμαρτυρίας Τ.Ο. Ν.Δ. ΣΟΦΑΔΩΝ
Λυπούμαστε βαθύτατα για την αδικία σε βάρος του πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκου Παππά, ενός ανθρώπου που στήριξε επί σειρά ετών την παράταξη και αγωνίστηκε για τις αξίες και τα ιδανικά της. Καταδικάζουμε την μεθοδευμένη και απροκάλυπτη επίθεση προς το πρόσωπό του καθώς και την αδιαφανή διαδικασία κατά την οποία επιλέγονται τελικώς οι υποψήφιοι βουλευτές. Επίσης επειδή δεν έχουμε βραχυπρόθεσμη μνήμη ο πρόεδρος του κόμματός μας κ. Αντώνης Σαμαράς εκλέχθηκε πρόεδρος του κόμματος με σύνθημα «ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ Η ΒΑΣΗ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ». Και μετά την εκλογή του μας είπε ότι η παράταξη θα είναι ανοιχτή για όλους .
Και ερωτούμε το εξής : ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ;
Να  ξέρουν λοιπόν  όσοι υποκίνησαν τις μεθοδεύσεις αυτές ότι θα πάρουν μια ηχηρή απάντηση από την ΒΑΣΗ!!!
   
                             ΜΕ ΤΑ ΤΙΜΗΣ
 
 Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 Ι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ                          Β. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου