Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας στην επίθεση "Ριζοσπάστη" και Παπαρήγα

Δυστυχώς το ΚΚΕ, προκειμένου να αντικρούσει το ιστορικά αναγκαίο αίτημα της πλειοψηφίας των αριστερών ανθρώπων για ενότητα, καταφεύγει σε ψέματα και μισές αλήθειες (που είναι χειρότερες κι από ψέματα).
Τελευταίο κρούσμα η δημοσίευση από τον «Ριζοσπάστη» της «είδησης» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται με το … ΠΑΣΟΚ στο Εργατικό κέντρο!!
Η αλήθεια όμως «σύντροφοι» του ΚΚΕ είναι πολύ διαφορετική και το γνωρίζετε:

- στο Εργατικό Κέντρο της Καρδίτσας πάντα κατέβαινε ενιαίο ψηφοδέλτιο, εκτός από τα "χρόνια του ΠΑΜΕ" στα οποία το ΚΚΕ αποφάσισε να προκαλέσει διχασμό ανάμεσα στους εργαζόμενους της Καρδίτσας.
- ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε επανειλημμένα την προηγούμενη διοίκηση και τον εργατοπατέρα πρόεδρό της για την αδράνειά τους όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στα προβλήματα των εργαζομένων και ιδιαίτερα στα χρόνια του μνημονίου αλλά και για το νόθο τρόπο λειτουργίας του Εργατικού Κέντρου.
- το ΠΑΜΕ λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς - νόθο - τρόπο στα σωματεία που ελέγχει.
Είναι προφανές πως ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας (ΕΚΚ) πρέπει να γίνει άμεσα η εκκαθάριση των μητρώων όλων των σωματείων της δύναμής του και αρχαιρεσίες με διαφανείς διαδικασίες και νέο συνέδριο σε εύλογο χρονικό διάστημα. Θα υποστηρίξει κάτι τέτοιο το ΠΑΜΕ; Εδώ είμαστε και θα το δούμε.
Μία άλλη αλήθεια που δεν αντέχει η τοπική ηγεσία του ΚΚΕ είναι ότι οι εργαζόμενοι που εκφράζονται πολιτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις προοδευτικές αντι-μνημονιακές συλλογικότητες της Καρδίτσας στην Πρωτοβουλία Εργαζομένων, στους Πολίτες ενάντια στα Χαράτσια κτλ. πραγματοποιώντας μεγάλες κινητοποιήσεις τοποθετούμενοι και με αυτόν τον τρόπο απέναντι στη λογική της προηγούμενης διοίκησης του ΕΚΚ.
Σημειώνουμε ότι ο συνδικαλιστής – ανένταχτος του ΣΥΡΙΖΑ - δεν χρησιμοποίησε την κομματική του ταυτότητα για να εκλεγεί αλλά την έντιμη συνδικαλιστική του δράση επί δεκαετίες. Προσδοκούμε, χωρίς να αιθεροβατούμε, ότι με την αλλαγή προσώπων και αντιλήψεων στο νέο ΔΣ το Εργ. Κέντρο και τον εκδημοκρατισμό του (ως προϋπόθεση) θα γίνει πάλι το σπίτι των εργαζομένων, όπως οφείλει να είναι.
Τέλος, το σημαντικότερο που αποκρύπτεται στο χθεσινό (10/04) λιβελογράφημα του «Ριζοσπάστη» - ένα από τα αμέτρητα για τον ΣΥΡΙΖΑ - είναι ότι το ενιαίο ψηφοδέλτιο με το οποίο έθεσε υποψηφιότητα ο συγκεκριμένος σύντροφός μας κατέβηκε με διακήρυξη καθαρά αριστερή και αντι – μνημονιακή. Και θα πρέπει να εξηγήσουν οι «σύντροφοι» του ΠΑΜΕ γιατί δεν χώρεσαν σε αυτήν την διακήρυξη. Έλειπε μήπως η λέξη «πλουτοκρατία»; Θα πρέπει να το εξηγήσουν εκείνοι οι οποίοι συνεργάστηκαν κάποτε επίσημα, ως παράταξη, με την ΔΑΚΕ. Για να μην αναφερθούμε και στις Δημοτικές εκλογές…
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
11-04-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου