Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Σήμερα Πέμπτη η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ στις 7μμ στο 1ο ΓΕΛ Καρδίτσας

Η επέλαση σε ότι υπήρχε ως εργασιακό, κοινωνικό και μορφωτικό δικαίωμα βρίσκεται στο απόγειο της τόσο στην κοινωνία όσο και στον κρίσιμο τομέα της εκπαίδευσης. Η φτώχεια μας προστίθεται στη φτώχεια των σχολείων, την ίδια στιγμή που η περίθαλψη διαλύεται. Τα νέα μέτρα κατάργησης συλλογικών συμβάσεων και του κατώτερου μεροκάματου στον ιδιωτικό τομέα δίνουν τη σκυτάλη για νέα μέτρα στο δημόσιο τομέα. Η κυβέρνηση εντείνει τον ταξικό πόλεμο και η χώρα παραρτηματοποιείται και ερημώνει.

Είναι βέβαιο ότι η επίθεση ενάντια μας θα συνεχιστεί. Ακόμη πιο βίαιη, πιο εκτεταμένη, σε μεγαλύτερο βάθος, ακόμη πιο βάρβαρη και αδυσώπητη. Κι άλλη φτώχεια με νέα μείωση στο εισόδημά μας από κοντά κλεισίματα σχολείων, υποχρεωτικές μετακινήσεις, απολύσεις μέσω της αξιολόγησης. Όλα αυτά και τα άλλα που δεν αναφέρθηκαν απειλούν όχι μόνο την ύπαρξη μας ως πρόσωπα εργαζομένων αλλά και ως συλλογικότητα, ως κλάδο.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση και την ακόμα χειρότερη προοπτική που διαμορφώνεται δεν πρέπει να μείνουμε στη γωνία, αδρανείς και υποταγμένοι, για να μπορεί η τρικομματική κυβέρνηση να συνεχίσει απρόσκοπτα την ίδια βάρβαρη πολιτική.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, για ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Οι εκπαιδευτικοί –σε καθημερινή επαφή με τα παιδιά του λαού- μπορούν να αποτελέσουν τον καταλύτη για ένα μαζικό κίνημα ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής. Αρκεί να τελειώνουμε με τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια, να τελειώνουμε με τις εικονικές «κινητοποιήσεις». Αρκεί να αποφασίσουμε ότι θα ξεκινήσουμε ΑΓΩΝΑ που θα προσπαθήσει να είναι δίπλα με όλα τα κομμάτια του λαού που χτυπιούνται και αγωνίζονται.
Με ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΓΩΝΑ. Με παρατεταμένη νικηφόρα πάλη. Είναι απαίτηση των καιρών, η οργή και η αγανάκτηση μας να βρουν διέξοδο στη δράση, στις κινητοποιήσεις, στη συλλογική μαχητική διεκδίκηση. Στις απεργίες, στις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις. Εκεί θα ηττηθεί η αντιδραστική πολιτική της όποιας κυβέρνησης και όσων τη στηρίζουν.
Η πολιτική κυβέρνησης και τρόικας (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ), η πολιτικής της φτώχειας, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της διάλυσης της Υγείας και της Παιδείας μπορεί και πρέπει να ανατραπεί.
Διαρκής αγώνας για να μην ψηφιστούν τα νέα βάρβαρα μέτρα.
Μπορούμε να νικήσουμε.
Καλούμε όλους τους καθηγητές να πάρουν μέρος στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ τη Πέμπτη 1/11 στις 7μμ στο 1ο ΓΕΛ Καρδίτσας. Θα παρευρεθεί και ο Γ. Γραμματέαςτης ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης.
                            Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΦΥΤΣΙΛΗΣ                                      ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΠΠΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου