Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Η ξεφτίλα του 'Ριζοσπάστη'

Δεν πέσαμε από τα σύννεφα βέβαια αλλά μας έκανε "κάπως" διαβάζοντας στα ψιλά του Ριζοσπάστη, σε εφτά αράδες όλες κι όλες, για το θάνατο του Χρόνη Μίσσιου.
Δείτε πώς αντιμετωπίζονται όσοι δεν πειθάρχησαν και δεν πειθαρχούν στην... "αλάθητη" γραμμή τους. Τόσο μίσος πια...??
Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2012
Πέθανε ο Χρόνης Μίσσιος
Απεβίωσε χτες, σε ηλικία 82 χρόνων, ο συγγραφέας Χρόνης Μίσσιος. Γεννημένος στην Καβάλα, από γονείς καπνεργάτες, έζησε τα παιδικά του χρόνια σε μια γειτονιά γεμάτη πρόσφυγες. Στα Γιαννιτσά, όπου τον στέλνει ο Ερυθρός Σταυρός, μαζί με άλλα παιδιά για να γλιτώσουν από την πείνα της Κατοχής, περνάει στο ΕΑΜ, ενώ πέρασε για λίγο και από το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Με το έργο του βεβαίως στην πορεία δε στάθηκε στο πλευρό των λαϊκών αγώνων και της δράσης των κομμουνιστών, αφού δεν πίστευε στη διέξοδο της ταξικής πάλης, ενώ βρήκε «στέγη» στη λεγόμενη «ανανεωτική» Αριστερά.
ΣΧΟΛΙΟ:  Βρέθηκε στο ΕΑΜ, "πέρασε για λίγο" από τον ΔΣΕ, και μετά; Ούτε καταδίκη σε θάνατο ούτε πολύχρονες φυλακίσεις ούτε στέλεχος των Λαμπράκηδων και συνιδρυτής του ΠΑΜ. Τίποτε απ' αυτά! Απλώς "με το έργο του δεν βρέθηκε στο πλευρό του λαϊκού κινήματος και των κομμουνιστών".
Κρίμα, βρε σύντροφοι. Κρίμα... Τέτοια ξεφτίλα πια;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου