Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Ηρωική... Ασημίνα!!

"Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη"!!
Δεν είναι τυχαία παροιμία, αντιπροσωπεύει και χρησιμοποιείται και σήμερα από τους πολίτες του νομού Καρδίτσας για την Ασημίνα!!
Μη ρωτήσετε ποια Ασημίνα... Τη γνωστή!! Μία είναι η Ασημίνα της Καρδίτσας!!

(Όσο κι αν πολλοί χρησιμοποιούν μειωτικά την παροιμία, είναι γεγονός ότι η Ασημίνα είναι πάντα κοντά στους πολίτες του νομού, όπως το είπε και η ίδια για άλλη μια φορά απόψε από το βήμα της Βουλής...)
Μόλις κατέβηκε, λοιπόν, από το βήμα της Βουλής, "στιγματισμένη"
από το απογοητευτικό τελείωμα της παρέμβασής της...
Εκεί που έλεγε τα αυτονόητα και σωστά, υπερασπιζόμενη τα δίκια της περιφέρειας και του νομού της (δίνοντάς της και επιπλέον χρόνο το προεδρείο), έκανε το σφάλμα -να βγει από το θέμα και- να επιτεθεί στον Τσίπρα και στην Ζωή Κωνσταντοπούλου (στη ζούλα, στο τέλος του τσάμπα χρόνου - πού πας βρε Ασημίνα, δεν είναι για σένα αυτά)!!
Νόμιζε η Ασημίνα ότι η Ζωή έλειπε (το είπε κιόλας) και θα σκέφτηκε πως βρήκε ευκαιρία να της επιτεθεί (εν τη απουσία της), αλλά όταν ακούστηκε από κάτω το "εδώ είμαι" κατάπιε τη γλώσσα της η Ασημίνα και άρχισε να μιλάει περί άλλων, για τις δημοκρατικές διαδικασίες κ.λπ. ... 

"...τις οποίες εσείς κυρία Σκόνδρα δεν τηρείτε αυτή τη στιγμή. Στον επιπλέον χρόνο που πήρατε προσπαθείτε να ανοίξετε νέα ζητήματα" εκτός θέματος προϋπολογισμού, τόνισε ο πρόεδρος... Και η Ασημίνα ευχαρίστησε και απεχώρησε...
Ηρωική Ασημίνα...!! Αν δεν ήσουν και τόσο τσάμπα επαναστάτρια, μάλλον θα ήσουν καλή βουλευτής - εκπρόσωπος των Καρδιτσιωτών.
Άσε λοιπόν για τους άλλους βουλευτές τις κομματικές "επαναστάσεις", δεν σε θέλουν, δεν σου πάνε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου