Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Υπουργείο ΠΡΟΠΟ: Επόμενος στόχος το left.gr

Σκίτσο: Σπύρος Δερβενιώτης
Αναδημοσιεύουμε το κείμενο - απάντηση της ομάδας του left.gr σχετικά με την κάλυψη της παρέμβασης της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στα «incognito» παιδιά της Αστυνομίας πριν από την πορεία της 6ης Νοεμβρίου και τη στοχοποίηση της ιστοσελίδας left.gr από τον υπουργό ΠΡΟΠΟ, κ. Δένδια, στοχοποίηση που ακολούθησε τις σχετικές δημοσιεύσεις της εν λόγω ιστοσελίδας, τις οποίες αναδημοσιεύσαμε και εμείς.

Σε μια περίοδο, κατά την οποία η κυβερνητική πολιτική έχει απολέσει κάθε ίχνος κοινωνικής νομιμοποίησης, το υπουργείο ΠΡΟΠΟ και οι δυνάμεις καταστολής της ΕΛΑΣ έχουν αναλάβει να την επιβάλουν με τον φόβο και τη βία. Σε κάθε κοινωνική διαμαρτυρία εμφανίζονται από τη μία ο «εχθρός λαός» και από την άλλη οι δυνάμεις καταστολής πέρα και έξω από κάθε δημοκρατικό και συνταγματικό όριο.

Προληπτικές προσαγωγές στο σωρό, άγριες και δολοφονικές πολλές φορές επιθέσεις με δακρυγόνα, κρότου-λάμψης, αντλίες νερού, ακόμα και με πέτρες και άγριο κυνηγητό από άνδρες των δυνάμεων καταστολής που χτυπούν ακόμα και κρατώντας τα γκλομπ ανάποδα είναι η πραγματικότητα που βιώνει ο λαός που διεκδικεί αξιοπρέπεια.

Στα παραπάνω ήρθαν να προστεθούν καταγγελίες για βασανιστήρια σε προσαχθέντες μέσα στο κτίριο της ΓΑΔΑ. Οι βωμολοχίες και τα εμφυλιοπολεμικά τσιτάτα για τους παππούδες του ΕΑΜ ήταν απλώς ενδεικτικά.

Η διαπόμπευση πολιτών που απλώς προσάγονται χωρίς να έχουν περάσει καν από εισαγγελέα, που κατά την Αστυνομία ήταν ύποπτοι, αλλά κατά το Δίκαιο αθώοι, αφού δεν είχαν ακόμα δικαστεί, αποτελεί ακόμα μια από τις βάρβαρες πρακτικές που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση. Μια τακτική που ξεκίνησε με την προεκλογικής έμπνευσης επιχείρηση Χρυσοχοΐδη εναντίον εκδιδόμενων οροθετικών. 

Το παραπάνω έργο της ΕΛΑΣ δεν αποτελεί παρεκτροπή αλλά γίνεται συντεταγμένα, σύμφωνα με σχέδιο και αναπτύσσεται με ευθύνη προφανώς όλης της τρικομματικής κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Τέλος, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις συνεργασίας της ΕΛΑΣ με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, αλλά και οι καταγγελίες που αφορούν άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι φέρουν απροκάλυπτα ακόμα και νεοναζιστικά σύμβολα στις στολές τους. Δεν είναι τυχαία ούτε η ατιμωρησία των εγκληματικών πράξεων της συγκεκριμένης νεοναζιστικής συμμορίας, ούτε η έκρηξη ρατσιστικών δολοφονικών επιθέσεων με πλήρη ευθύνη συγκάλυψης από συγκεκριμένα αστυνομικά τμήματα.

Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και η Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν μπορούν και φυσικά δεν μένουν απαθείς. Ο αγώνας για δημοκρατία, ο αγώνας για την υπεράσπιση των ατομικών και συλλογικών, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και η λειτουργία της Αστυνομίας εντός των νόμιμων και συνταγματικών ορίων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

Η παρέμβαση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με την παρουσία βουλευτών και νομικών πριν από την πορεία της 6ης Νοεμβρίου στους «incognito» άντρες της Ασφάλειας, οι οποίοι μεταμφιεσμένοι σε «άγριους» διαδηλωτές με κουκούλες και σακίδια καραδοκούσαν σε όλους τους δρόμους περιμετρικά του κέντρου, με αδιευκρίνιστες οδηγίες, ήταν μια αυτονόητη συμβολική πολιτική δράση αντίστασης, αλλά και μια δράση κομβικής σημασίας για την προάσπιση του δικαιώματος στη διαδήλωση.

Φυσικά μια τέτοια δράση δεν αποτελεί αντιποίηση αρχής, όπως έσπευσε να τη χαρακτηρίσει ο κ. Δένδιας, μόνο και μόνο για να ενισχύσει την επικίνδυνη «θεωρία των άκρων» που του αρέσει τόσο, ώστε έχει μεταβάλει το γραφείο Τύπου του υπουργείου του σε όργανο κομματικής προπαγάνδας. Σχετικά με αυτά, όμως, έχει απαντήσει επαρκώς τόσο το Γραφείο Τύπου, όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.


***************************************


Η ομάδα του left.gr αποφάσισε να καλύψει την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, θεωρώντας τη δημοσιοποίησή της ως πολιτική πράξη και όχι ως εκπλήρωση κάποιου δημοσιογραφικού ρόλου. 

Είναι προφανές ότι οι όποιες κατηγορίες περί αποκάλυψης προσωπικών δεδομένων δεν στέκουν ούτε κατ' ελάχιστον, μιας και πρόκειται για δημόσια πρόσωπα σε δημόσιο χώρο. Επίσης, κατά τη διάρκεια του βίντεο παρουσιάζονται αναμεμειγμένες φωτογραφίες προσώπων της Ασφάλειας και μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, χωρίς να γίνεται καμία αναφορά στην ταυτότητά τους. Εξάλλου η «παραλλαγή» των μελών της ΕΛΑΣ που είναι σε υπηρεσία είναι εξαιρετικά πειστική! Αυτό άλλωστε θέλαμε να αναδείξουμε καλύπτοντας τη συγκεκριμένη δράση. 

Αναρωτιόμαστε τι είναι αυτό που προκάλεσε την οργή του κ. Δένδια στην περίπτωση του left.gr, δεδομένου ότι αντίστοιχες κατηγορίες δεν έχουν αποδοθεί προς όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, που κατ' επανάληψη έχουν προβάλει πλάνα από άνδρες της Ασφάλειας μαζί με δυνάμεις των ΜΑΤ. 

Η πραγματικότητα είναι πως η ίδια η δράση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αλλά και η στήριξή μας σε αυτόν τον χώρο, καθώς και η συνεχής αύξηση της αναγνωσιμότητας μιας ιστοσελίδας που προσπαθεί να προβάλει με διαφορετικό τρόπο νέα και απόψεις που αφορούν το κίνημα και την Αριστερά ενοχλούν πολύ την κυβέρνηση και τον υπουργό ΠΡΟΠΟ. Δεν πρόκειται, λοιπόν, για τίποτα άλλο παρά για μια προσπάθεια εκφοβισμού, η οποία, αν εξελιχθεί και δικαστικά, θα αποτελεί σαφώς πολιτική δίωξη.

Τα περιστατικά της σύλληψης του Κώστα Βαξεβάνη, της διακοπής της εκπομπής των Αρβανίτη-Κατσίμη, της δίωξης του «Παστίτσιου», αλλά και του νεαρού από την Κέρκυρα μας πεισμώνουν και μας δυναμώνουν.


Η ομάδα του left.gr αυτό που έχει να πει είναι πως όλες αυτές οι κινήσεις όχι μόνο δεν μας φοβίζουν, αλλά αντιθέτως μαρτυρούν τον δικό τους φόβο. Εμείς, όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας μας, θα συνεχίσουμε να απευθυνόμαστε με το βλέμμα στραμμένο στον κόσμο που βιώνει μια πρωτοφανή ταξική επίθεση, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αλλά και τους φίλους και συντρόφους από την ευρύτερη αριστερά και τα κινήματα, στον κόσμο που μετέχει στο μεγάλο ρεύμα που δημιουργείται στην ελληνική κοινωνία, διεκδικώντας ένα διαφορετικό μέλλον, στηρίζοντας την ανατροπή.

Στόχος μας είναι να φτάνουν όσο πιο μακριά τα νέα της αντίστασης και της αλληλεγγύης, νέα που δεν βρίσκουν χώρο στα κυρίαρχα μέσα προπαγάνδας. Νέα, αφιερώματα και άρθρα που δεν μετράνε αριθμούς αλλά ανθρώπους, που δεν νοιάζονται για την ανταγωνιστικότητα αλλά για την αξιοπρέπεια, που δεν στηρίζουν κέρδη αλλά δικαιώματα, που δεν χρηματοδοτούνται από κεφάλαια ελληνικά ή ξένα, αλλά που έχουν κάτι από την αγωνία της κοινωνίας να ανιχνεύσει νέους δρόμους, να υπερβεί τις πολιτικές δυνάμεις που μας έφεραν μέχρι εδώ και να ξαναβάλει αξίες και ιδέες ανθρώπων στο προσκήνιο.


Έτσι θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε κόντρα σε κάθε προσπάθεια φίμωσης της διαφορετικής φωνής, κόντρα στα γκεμπελικά επικοινωνιακά παιχνίδια της εξουσίας, μαζί με τον λαό και την Αριστερά για τη μεγάλη ανατροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου