Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Συνέχεια στην υπόθεση "γυμνάσιο Φαναρίου"

Γιώτης & Βασιλάκος: "Ατυχέστατη η πρόταση του Δημάρχου Μουζακίου για την αξιοποίηση Σχολικού Κτιρίου" 

Η αντιπολίτευση στο δήμο Μουζακιου παίρνει θέση απέναντι στις "προκλητικές - πολιτικές ενέργειες" του δημάρχου Μουζακίου. Η επιστολή όπως δημοσιεύτηκε στον Τύπο έχει ως εξής:..

Αγαπητοί Πολίτες
Ως  εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μουζακίου παρακολουθούμε τελευταία τις "προκλητικές - πολιτικές ενέργειες" του Δημάρχου Μουζακίου  σχετικά με την   πρότασή του για την μετεγκατάσταση όλων των υπηρεσιών εκπαίδευσης  του Νομού Καρδίτσας στο Γυμνάσιο Φαναρίου και τις χαρακτηρίζουμε λίαν επιεικώς ως ατυχείς.
Το κορυφαίο πολιτικό όργανο του Δήμου Μουζακίου, που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν  αποφάσισε και δεν εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο να ενεργήσει κατ αυτόν τον  πρόχειρο, ερασιτεχνικό και "απαράδεκτα πολιτικό  τρόπο".
Το ποιος του έδωσε το δικαίωμα, αλλά και εξ ονόματος ποίου ενεργεί υπογράφοντας τέτοιες ατεκμηρίωτες προτάσεις, μόνον αυτός γνωρίζει.
Πιστεύουμε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες πρέπει να παίρνονται από πολιτικά όργανα και όχι από μεμονωμένα πρόσωπα, ύστερα από σχεδιασμό και διαβούλευση,  συνυπολογίζοντας  πολλούς παράγοντες, με  σεβασμό όμως  στους εργαζόμενους,  στη  λειτουργικότητα, στην αποδοτικότητα και στο κοινωνικό  όφελος ή ζημία που θα προκύψει  για τους εξυπηρετούμενους πολίτες.
Θεωρούμε κατ επέκταση την πρόταση του Δημάρχου Μουζακίου άστοχη, αυθαίρετη "και επιζήμια", απορρίπτουμε  δε και διαφωνούμε με το ύφος των  δημοσιευμάτων του    τα οποία τον οδήγησαν  σε  αντιπαράθεση με θεσμικά όργανα,  θυμίζοντάς του παράλληλα ότι ως υπηρέτης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οφείλει τουλάχιστον  να σέβεται τις απόψεις των πολιτικών κομμάτων και να μην συμπεριφέρεται αλαζονικά, ασχολούμενος με κομματικές  δημοσκοπικές  έρευνες και δημογραφικά  προβλήματα.
Η  υπόθεση της ανάπτυξης στο δήμο μας δεν αποκλείει σε κανέναν το δικαίωμα να έχει άλλη άποψη  και εδώ χρειαζόμαστε τη συνδρομή όλων των Πολιτών. Γι αυτό και  δεν μας εκφράζουν τελικά,  οι  "κομματικές απόψεις" του Δημάρχου  τις οποίες  καταδικάζουμε.
Και επειδή το θέμα των προτάσεών του για αξιοποίηση κτιρίων αλλά και  δωρεάν διάθεσή τους  σε κρατικές υπηρεσίες,  ερήμην του υπεύθυνου πολιτικού οργάνου στο Μουζάκι,  έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα να  τα μαθαίνουμε από τις εφημερίδες,
Καλούμε τους  υπεύθυνους να κάνουν ότι πρέπει, προκειμένου να συγκληθεί έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων, παράλληλα δε θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να δημοσιοποιηθούν  οι απόψεις του Δήμου Καρδίτσας και των άλλων εμπλεκόμενων φορέων στη συγκεκριμένη υπόθεση, για να καταλήξουμε σε τεκμηριωμένες προτάσεις και ενέργειες για το καλό του κοινωνικού συνόλου.
                                       Μουζάκι 29-1-2013
                                               Με Τιμή
                             Αστέριος Βασιλάκος, Γιώτης Λάμπρος
                         Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μουζακίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου