1. Το ένα είναι ότι η ΝΔ αδυνατεί να καταλάβει τα αυτονόητα τα οποία είπε ο κ. καθηγητής, τα οποία δεν θα προκαλούσαν πουθενά οιαδήποτε αντίρρηση μεταξύ έλλογων ανθρώπων στην Δυτική Ευρώπη από τον διαφωτισμό και μετά παρά μόνο στην πιο εξτρεμιστική και αυταρχική δεξιά. Σε κανένα μέρος του κόσμου δεν δυσκολεύεται η εκάστοτε πολιτική και δικαστική εξουσία να διακρίνει μεταξύ γιαουρτώματος και δολοφονίας, μεταξύ απεργιακής ή περιβαλλοντικής κινητοποίησης και οργανωμένου εγκλήματος. Η παρέμβαση του κ. Μιχελάκη χθες στην εν λόγω συζήτηση, με την οποία ζητούσε εν εξάλλω, να διατυπώσει μονολεκτικά την νομική του άποψη ο κ. Κατρούγκαλος, μοιάζει να είναι πιστή απεικόνιση της πλήρους ανικανότητας της ηγεσίας της Νέας ΠΟΛ.ΑΝ / ΛΑΟΣ του κ. Σαμαρά για οιοδήποτε συλλογισμό ξεπερνάει τα όρια των συνθημάτων. Δεν περιμένει κανείς τίποτα καλύτερο από ένα κόμμα που έχει αποκτήσει πολιτική παιδεία στα ΔΑΠίτικα πάρτυ της Μυκόνου και έχει ανδρωθεί "ιδεολογικά" στην μάχη για να καβαντζάρει θέσεις στον κυβερνητικό μηχανισμό και στο σύστημα της διαπλοκής.
  2. Το δεύτερο είναι πως ζητώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί για τις προσωπικές, νομικές θέσεις ενός μη-στελέχους του, σε μια εκπομπή από την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει διακηρυγμένα, το κόμμα της ΝΔ, δεν δείχνει παρά μόνο τον πανικό και την απόγνωσή του να κρατηθεί στην εξουσία με κάθε τρόπο, καταργώντας ακόμα και την κοινή λογική και υιοθετώντας καμαρωτά δύο μέτρα και δύο σταθμά. Σε λίγο ο ΣΥΡΙΖΑ θα καλείται να τοποθετηθεί επί του συνόλου των δημοσίων δηλώσεων όσων δεν είναι δεδηλωμένα δεξιοί ή μνημονιακοί, σε κάθε γωνία των ΜΜΕ, ενδεχομένως μέσω μιας κατάλληλα διαμορφωμένης ηλεκτρονικής υπηρεσίας της ΕΥΠ. Εικάζω ότι το ίδιο κυβερνητικό κόμμα δεν έχει πρόβλημα με τις "σφαίρες" που φυλάει για την αριστερά ο Πρωθυπουργικός σύμβουλος (και δεν τις σπαταλάει στην ναζιστική συμμορία ως εκ τούτου), ούτε με την θερμή και ουδέποτε αποκηρυχθείσα υιοθέτηση της βίας από τον νυν κοινοβουλευτικό της εκπρόσωπο, ούτε φυσικά για το ότι ήταν το μόνο μεταπολιτευτικό κόμμα πριν την Χρυσή Αυγή που διέθετε Τάγματα Εφόδου, τους "Κενταύρους και τους "Ρέιντζερς", οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι δια χειρός του τότε γραμματέα της νεολαίας του κόμματος στην Πάτρα, για την δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα. Το ότι η ΝΔ επιλέγει να στοχοποιεί και να επικηρύσσει ουσιαστικά τις απόψεις όσων δεν συμμερίζονται την ακροδεξιά και αντιδημοκρατική της ατζέντα, ενώ ανέχεται ανοιχτά φασιστικές και φιλοφασιστικές φωνές στο εσωτερικό της, δείχνει το ότι η ΝΔ του Σαμαρά, έχει απλά μεταλλαχθεί σήμερα στο μη-ένοπλο από τα δύο πολιτικά μόρφώματα της ακροδεξιάς
  3. Αυτός ο τραγικωμικός συνδυασμός πολιτικών γελωτοποιών και μαχόμενης αντιδημοκρατίας όμως, είναι όνειδος να παραμένει κυβέρνηση της χώρας, ντροπή για κάθε Έλληνα πολίτη που νοιώθει να κυβερνιέται από έναν θίασο κακομαθημένων αηθών. Είναι καιρός να ξεφορτωθούμε το τελευταίο νοσηρό απόκομμα της μεταπολιτευτικής φαυλότητας - που ανήκει όλη στον πάλαι ποτέ δικομματισμό που εξελίχθηκε σε μονοκομματισμό, όπως τον χαρήκαμε όλοι πανηγυρικά με την χθεσινή τηλεοπτική συνοδοιπορία Παγκάλου - Μιχελάκη. Πρέπει να γίνουν εκλογές. Πρέπει να φύγουν.